ÎNŢELEGERE CU SINDICATELE: "Lufthansa" va reduce salariile angajaţilor la sol

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie 2005

Conducerea companiei aeriene germane "Lufthansa" AG, a doua de pe piaţa europeană de profil, a ajuns la un acord cu cei 12.000 de lucrători la sol din ţară, în privinţa diminuării pe viitor a salariilor. Aceasta este urmarea faptului că societatea încearcă să realizeze economii de 1,2 miliarde de euro (1,45 miliarde de dolari) pînă în 2006. Oficialii "Lufthansa" s-au înţeles cu sindicatul Ver.di să implementeze o nouă structură de plată a salariilor începînd cu data de 1 decembrie, care va fi "în mod considerabil mai competitivă, în special în privinţa veniturilor la începutul angajării şi la finalul perioadei cît a lucrat un salariat", după cum declară Stefan Lauer, şeful de personal al companiei. Astfel, "Lufthansa" nu va proceda la reducerea salariilor actuale ale angajaţilor, ci la cele viitoare. Compania s-a angajat să nu facă nici o disponibilizare pînă în martie 2009. În plus, "Lufthansa" nu va închide nici o aerogară regională pînă la 31 decembrie 2006.

"Lufthansa" îşi reduce cheltuielile ca urmare a deprecierii valorii diviziei de catering "LSG Sky Chefs", dar şi a problemelor de la societatea mixtă pe care o deţine cu "Thomas Cook" în domeniul turismului, care a generat pierderi record în 2003. Totodată, operatorul de transport aerian se confruntă cu preţurile mari la combustibili, dar şi cu concurenţa sporită pe care i-o fac societăţile low-cost, printre care "Ryanair Holdings" Plc.

"Lufthansa" îşi va publica rezultatele financiare la data de 10 noiembrie. La finele lunii iunie, compania realizase 99 de milioane de euro din obiectivul de 175 milioane stabilit pentru 2004 şi 2005.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb