Intercapital Invest îl susţine pe Ludwik Sobolewski pentru un nou mandat la conducerea bursei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie 2017

Intercapital Invest îl susţine pe Ludwik Sobolewski pentru un nou mandat la conducerea bursei

Cristian Agalopol, Citi: "BVB nu e Sobolewski şi Sobolewski nu e BVB"

Cei mai mulţi dintre actorii pieţei de capital se feresc să spună făţiş dacă îl susţin sau nu pe actualul director general al BVB Ludwik Sobolewski pentru obţinerea unui nou mandat.

James Turnbull, senior manager la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), instituţie care deţine aproximativ 5% din Bursa de Valori Bucureşti, a evitat un răspuns direct la întrebarea, adresată într-o conferinţă de ieri, dacă, în calitate de acţionar, îl mai susţine sau nu pe Ludwik Sobolewski.

În schimb, Nicu Grigoraş, head of front office şi analist Investment Banking Intercapital Invest a spus clar că este mulţumit de actuala conducere executivă de la Bursă. Domnia sa a declarat: "Toate dezvoltările şi toate lucrurile bune care s-au întâmplat în România au început foarte târziu, dar au început odată cu venirea conducerii actuale a bursei şi cred că acest mod de organizare trebuie să continue (...) iar cei care sunt în momentul de faţă la conducerea bursei sunt cei mai în măsură să le ducă mai departe".

Cristian Agalopol, Director Executiv Departament Pieţe de Capital România şi Bulgaria Citi România a răspuns că instituţia BVB nu trebuie să se confunde cu persoana lui Ludwik Sobolewski.: "Este o eroare să asimilăm persoane cu instituţii. BVB nu e Sobolewski şi Sobolewski nu e BVB".

Potrivit domniei sale, există o mare competitivitate între bursele din regiune. Cristian Agalopol a declarat: "Budapest Stock Exchage şi Warsaw Stock Exchange au început, din ce în ce mai mult, să targeteze companii româneşti private, pentru listarea acestora pe bursele respective". În opinia sa, şi Bursa de Valori Bucureşti ar trebui să intre în această competiţie încercând, la rândul ei, să convingă companii din Ungaria, Polonia sau Bulgaria să se listeze pe piaţa de capital românească.

Mandatul de director general al lui Ludwik Sobolewski la BVB se încheie în această toamnă, iar acţionarii Bursei se pare că sunt dispuşi să îl menţină la conducere. Se pare totuşi că aceştia se gândesc la o diminuare a pachetului salarial al polonezului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nasol daca il schimba.Nu mai aveti ce scrie!

    1. Întotdeauna se poate și mai rău!

    BVB nu a fost in stare sa aduca pe bursa companii romanesti private, daramite sa targeteze acum companii straine care sa vina pe piata noastra de capital. Poate s-or hotara brokerii vreodata sa faca si altceva decat sa incaseze comisioane de tranzactionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb