INTERIMAT ÎN FRUNTEA AEP Daniel Barbu vrea să candideze pentru Parlamentul European

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 19 februarie 2019

Daniel Barbu (ALDE) a demisionat din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi intenţionează să candideze la alegerile europarlamentare pe listele formaţiunii politice din care face parte. Domnia sa a precizat că demisia devine efectivă în 28 februarie şi că îşi doreşte un loc cât mai bun pe listele ALDE pentru scrutinul european din 26 mai.

Până acum, în ALDE şi-au mai anunţat candidaturile Renate Weber, locul 1 pe listă şi Norica Nicolai, locul 3, ambele având deja un mandat de europarlamentar.

Daniel Barbu a mai spus că a decis să plece de la conducerea AEP indiferent dacă va fi în cele din urmă candidat pe un loc eligibil sau nu, considerând că este "singura atitudine etică posibilă".

Conducerea instituţiei va fi asigurată de unul dintre vicepreşedinţi, Parlamentul urmând să voteze viitorul preşedinte al AEP, instituţie care va supraveghea corectitudinea procesului electoral la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Potrivit unor surse politice, interimatul la conducerea AEP ar putea fi preluat de vicepreşedintele Zsombor Vajda, dar acest mandat va fi foarte scurt, până la numirea noului preşedinte de către Parlament.

Surse din cadrul PSD susţin că viitorul preşedinte al AEP ar putea fi Mircea Drăghici, trezorierul formaţiunii politice social-democrate, care şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Numirea lui Drăghici ar putea însemna revenirea în cadrul instituţiei a Anei Maria Pătru, fost preşedinte al AEP.

Partidul Pro România i-a cerut, în urmă cu câteva zile, demisia preşedintelui AEP, invocând posibila candidatură. Formaţiunea politică l-a acuzat pe Daniel Barcu că încalcă principiul imparţialităţii, principiu care ar mai fost încălcat de către preşedintele AEP prin participarea la şcoala politică de iarnă organizată de ALDE.

Preşedintele ALDE, Călin Popes-cu-Tăriceanu, a declarat că ALDE vrea să obţină cinci mandate la viitorul scrutin european şi că ar fi de preferat ca formaţiunea sa politică să aibă propria listă de candidaţi la alegerile din 26 mai, deoarece o listă comună cu PSD ar fi greu de alcătuit şi nu ar aduce un scor mai bun alianţei de guvernare. El a adăugat că deocamdată nu a fost luată o decizie privind liste comune ALDE - PSD la alegerile europarlamentare din luna mai, susţinând că există atât argumente pro, cât şi contra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb