Internet Explorer 9, dezvoltat de Microsoft, este disponibil şi în limba română

Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 martie 2011

Compania Microsoft a lansat, ieri, Internet Explorer (IE) 9, versiune a unuia dintre cele mai utilizate browsere din lume, disponibil în 40 de limbi, inclusiv în limba română, a anunţat compania. "În mai puţin de un an, IE9 a ajuns de la primul preview public la versiunea finală cu ajutorul partenerilor hardware şi al comunităţii Web", a declarat Tudor Galoş, Windows Business Group Lead la Microsoft România.

IE9 este cel mai descărcat browser Microsoft în variantă beta, cu peste 40 de milioane de download-uri şi o rată de utilizare de 2% pe sistemele cu Windows 7.

Noua variată a IE dispune de caracteristici precum Pinned Sites şi JumpList, care permit utilizatorilor instalarea site-urilor Web favorite direct în taskbar-ul Windows 7, similar aplicaţiilor native. De asemenea, are accelerare hardware completă pentru HTML5 şi foloseşte capabilităţile plăcilor grafice pentru a face disponibilă 90% din puterea unui PC pe Web.

În contextul unui Internet din ce în ce mai puţin sigur şi cu din ce în ce mai puţină intimitate personală, scopul IE 9 este să fie sigur, construit cu un set complex de setări de securitate, confidenţialitate şi fiabilitate implicite ce protejează utilizatorii atunci când sunt online.

La sfârşitul anului trecut, Microsoft a introdus funcţia Tracking Protection în IE 9, care permite utilizatorilor să-şi controleze informaţiile personale pe măsură ce navighează pe Internet, prin indicarea site-urilor cu care preferă să nu schimbe date.

Aplicaţiile malware continuă să reprezinte cel mai însemnat risc de securitate online pentru utilizatori. Studiile arată că IE9 blochează 99% dintre atacurile construite pe considerente sociale (social engineering), ce se bazează pe convingerea utilizatorului să realizeze acţiuni care compromit PC-ul şi/sau datele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb