InteRo începe construcţia SkyLight Residence, un proiect verde de 1 miliard de euro în zona Obor

F.D.
Companii #Construcţii / 1 august

InteRo începe construcţia SkyLight Residence, un proiect verde de 1 miliard de euro în zona Obor

InteRo Property Development, deţinută de familia de investitori canadieni Topolinski, demarează lucrările de construcţie la proiectul său mixt SkyLight Residence, în valoare de 1 miliard de Euro, situat în zona Obor, proiect ce va avea, la finalizare, o suprafaţă totală construită de 486.000 mp şi aproape 28.000 mp de spaţii verzi şi parcuri pentru cartier, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Faza 1 a Proiectului cuprinde 551 de apartamente în 7 blocuri. Întrucât ritmul lucrărilor de construcţie va accelera până la sfârşitul acestui an, dezvoltatorul îşi propune ca primii rezidenţi să se poată muta în complex în 2027.

Michael Topolinski, fondatorul InteRo Property Development, spune: "După achitarea ultimei tranşe de 12,5 milioane Euro în data de 31 iulie 2024, familia Topolinski a dobândit dreptul de proprietate asupra întregului teren în suprafaţă de 10 hectare din zona Obor, care este în prezent evaluat la 120 de milioane de Euro. Suntem entuziasmaţi să lansăm cel mai reprezentativ şi ambiţios proiect al nostru, care reflectă angajamentul familiei noastre faţă de dezvoltarea durabilă a pieţei imobiliare din Bucureşti. SkyLight Residence este un proiect verde, eficient din punct de vedere energetic, care, datorită caracteristicilor şi potenţialului său de transformare a zonei, a fost inclus în proiectul Primarului Sectorului 2 pentru revitalizarea Gării Obor şi a zonei înconjurătoare. Proiectul vizionar al primarului, finanţat de Banca Mondială, este un exemplu de dezvoltare inteligentă, iar familia noastră este încântată de oportunitatea de a se implica şi de a aduce un plus de valoare pentru viitorul sustenabil al cartierului".

Proiectat pentru a respecta standardul de excelenţă BREEAM care certifică proiectele ecologice, SkyLight Residence va fi dezvoltat folosind tehnologii avansate şi eficiente din punct de vedere energetic, combinând designul inovator cu calitatea locuinţelor. Proiectul cuprinde aproape 28.000 mp de spaţii verzi - echivalentul unui parc de dimensiuni medii, reprezentând peste 35% din suprafaţa de teren a proiectului, faţă de procentul de 30% impus de lege.

Mai precis, locuitorii vor avea acces la parcuri private în suprafaţă totală de 9.000 mp şi un parc public de 7.000 mp, care va face legătura între Parcul Bucur Obor şi un nou parc de 3 hectare ce va fi construit în cadrul proiectului de revitalizare a terenului CFR învecinat. Alte spaţii verzi în suprafaţă de 12.000 mp vor fi realizate în cadrul proiectului. De asemenea, InteRo Property Development s-a angajat să planteze 1.000 de copaci de mari dimensiuni în zonă.

Utilizând elemente de design specifice, SkyLight Residence va aduce un omagiu patrimoniului cultural al zonei Obor şi al fabricii Aversa. Astfel, clădirile rezidenţiale şi de birouri vor folosi pe faţada primelor trei niveluri orientate către Piaţa Obor aceeaşi cărămidă roşie emblematică. De asemenea, două echipamente de producţie de dimensiuni impresionante, reprezentând piese emblematice din anii 1800, care s-au păstrat din fabrica de pompe Aversa, vor fi expuse în zona parcului şi a promenadei.

La finalizare, SkyLight Residence va transforma un teren pustiu de 10 hectare din centrul oraşului într-un punct central pentru oamenii care locuiesc, lucrează sau fac cumpărături în Sectorul 2. Proiectul va avea o suprafaţă totală construită de peste 486.000 mp - 370.000 mp de locuinţe (peste 2.200 de apartamente) şi 115.000 mp de spaţii de birouri, inclusiv un campus IT care va găzdui aproximativ 10.000 de locuri de muncă. Adresându-se pieţei medii şi premium, proiectul dezvoltat de InteRo va include şi peste 4.000 de locuri de parcare şi o zonă comercială de 8.540 mp.

În baza angajamentului asumat faţă de locuitorii din zona Obor şi faţă de administraţia locală, InteRo va construi şi o şcoală primară cu o capacitate de 250 de locuri, trei grădiniţe (cu o capacitate totală de 150 locuri) şi două creşe (150 locuri).

InteRo Property Development estimează că SkyLight Residence va contribui cu cel puţin 25 de milioane de lei în impozite anuale la bugetul local. Totodată, dezvoltatorul a fost de acord să doneze administraţiei locale străzi noi în valoare de 10 milioane de Euro, care vor fi construite ca parte a proiectului SkyLight Residence şi vor avea în total aproximativ un kilometru lungime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb