Intesa oferă 5,3 miliarde dolari pentru achiziţia Unione di Banche Italiane

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 februarie 2020

Grupul bancar Intesa Sanpaolo SpA a lansat o ofertă de preluare surpriză, de 4,9 miliarde de euro (5,3 miliarde de dolari), a rivalei mai mici Unione di Banche Italiane SpA, un semn ca îndelung previzionata consolidare în rândul băncilor din Italia ar putea începe, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Intesa se aşteaptă să finalizeze tranzacţia până la finalul acestui an şi estimează că în urma acordului profiturile per acţiune vor creşte cu 6% faţă de nivelul din 2019. Conform ofertei, investitorii UNI vor obţine 17 noi acţiuni Intesa pentru fiecare zece acţiuni UBI pe care le deţin, ceea ce evaluează UBI la aproximativ 4,25 euro per titlu.

UBI Banca, care şi-a prezentat luni strategia pentru următorii trei ani, consideră oferta Intesa ca ostilă, a anunţat agenţia italiană de presă Ansa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Un purtător de cuvânt al UBI nu a dorit să comenteze informaţia.

Spre deosebire de situaţia din SUA, în Europa sectorul bancar nu a trecut printr-un amplu proces de consolidare, după criza financiară globală din 2008. Totuşi, analiştii se aşteaptă la fuziuni în Italia şi în alte ţări europene, din cauza presiunilor asupra profiturilor băncilor, în urma ratelor scăzute ale dobânzilor şi a investiţiilor masive în tehnologie.

Directorul general al Intesa, Carlo Messina, a afirmat marţi că entitatea combinată va avea venituri de 21 miliarde de euro.

UBI, a cărei capitalizare bursieră se ridică la aproape patru miliarde de euro, a anunţat luni un plan care prevede concedierea a 2.030 de angajaţi şi închiderea unui număr de 175 de sucursale până în 2022. Directorul general Victor Massiah a explicat că ar putea lua în considerare oportunităţile de fuziuni şi se aşteaptă la extinderea consolidării în industria bancară.

Cele mai mari grupuri bancare italiene - UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA - sunt prezente şi pe piaţa din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb