ÎNTR-O PRIMĂ RUNDĂ DE FINANŢARE: Holde Agri Invest a atras cinci milioane de euro

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 23 septembrie 2019

Holde Agri Invest a atras cinci milioane de euro

Compania se pregăteşte de listarea pe piaţa AeRO

Pentru următorii zece ani, obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai mari jucători din piaţa noastră agricolă, cu minimum 20.000 hectare operate

Holde Agri Invest, companie ce operează terenuri agricole, a închis cu succes prima rundă de finanţare, prin care a atras cinci milioane de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru extinderea suprafeţei agricole operate de societate, achiziţionarea de utilaje agricole şi dezvoltarea echipei, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Printre investitorii care au participat la prima rundă de finanţare se numără oameni de afaceri din ţara noastră, printre care: Alexandru Leonard Leca, Dan Manolescu, Daniela Nemoianu, Cristian Pop, Angelica Rapotan, Cristian Scafa, fonduri locale de investiţii, Vertical Seven Group şi Certinvest şi companii precum Safe Adventure controlată de familia Badiu.

Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest, a declarat: "Misiunea noastră este să creăm o fermă de ultimă generaţie finanţată local, care să funcţioneze la o scară ce garantează o exploatare optimă a terenurilor şi a bunurilor, asigurând în acelaşi timp reduceri semnificative de costuri şi acces la ultimele inovaţii. Considerăm că sectorul agricol românesc are un potenţial imens. Suntem încrezători că prin tehnologie, organizare adecvată şi oameni motivaţi, putem adăuga cu adevărat valoare, transformând peisajul rural local şi generând, totodată, profituri atractive pentru investitori".

Holde oferă o structură de organizare nouă în piaţa agricolă din ţara noastră, unde fermele individuale sunt reunite în cadrul unei societăţi de tip holding, Holde Agri Invest SA, al cărei administrator unic este compania de management Holde Agri Management SRL.

Ţara noastră are a şasea cea mai mare suprafaţă agricolă din Uniunea Europeană, respectiv 12,5 milioane de hectare răspândite în 3,42 milioane de ferme. Ponderea fermelor mici, cu un teren mai mic de cinci hectare, este cea mai mare din UE, reprezentând 92,2% din totalul terenurilor arabile. Scara mică, combinată cu lipsa unei tehnologii avansate, face ca sectorul agricol român să funcţioneze la un nivel subperformant.

În prezent, Holde Agri Invest operează terenuri agricole ce însumează o suprafaţă totală de 2.800 de hectare, în apropierea oraşului Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, cultivate în principal în regim ecologic.

Conducerea caută în mod activ oportunităţi în sudul şi sud-estul ţării noastre, pentru a extinde suprafaţa agricolă operată. Regiunea respectivă a României a fost aleasă datorită calităţii ridicate a solului, a suprafeţei mari de teren arabil, precum şi a proximităţii faţă de Bucureşti, şi de porturile Dunării şi ale Mării Negre.

Până la sfârşitul anului 2020, Holde Agri Invest îşi propune să-şi tripleze suprafaţa din portofoliu, ajungând la cel puţin 8.000 de hectare de teren agricol. Compania se aşteaptă ca extinderea să coste zece milioane de euro, capital care a fost deja parţial atras în prima etapă de finanţare. Compania se pregăteşte în prezent pentru a doua rundă de finanţare, care va fi urmată de listarea acţiunilor Holde pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Obiectivul Holde este de a deveni în următorii zece ani unul dintre cei mai mari jucători din piaţa agricolă locală, cu minimum 20.000 hectare operate. Pentru a-şi atinge obiectivul, Holde îşi propune să investească peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea unei afaceri agricole moderne, în care eficienţa şi excelenţa operaţională sunt principalul motor din spatele rezultatelor. Pentru a realiza acest lucru, compania îşi propune să utilizeze activ piaţa locală de capital, apelând la mecanisme de finanţare atât de tip equity cât şi debt.

Ideea pentru proiectul Holde a fost concepută în 2016, de către patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu şi Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii s-au asociat cu echipa de la Certinvest şi împreună au creat un model de business inovator şi motivant, înfiinţând în 2018 Holde Agri Invest SA. La scurt timp, Holde a atras prima investiţie externă de la Vertical Seven Group fondat de antreprenorii Iulian Cîrciumaru si Andrei Creţu. După închiderea seriei A, Holde Agri Invest SA are 25 acţionari. Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acţionar al Holde, cu o participaţie de 25%, în timp ce acţionarii rămaşi au participaţii între 9% şi 0,1% în afacere. Modelul de afaceri prevede ca niciun acţionar să nu deţină o participaţie majoritară în cadrul companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb