ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ Euro a câştigat peste 2% faţă de dolar

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 februarie 2012

Euro a câştigat peste 2% faţă de dolar

Moneda unică europeană s-a apreciat săptămâna trecută pe pieţele internaţionale, în raport cu dolarul, ca urmare a aprobării, de către liderii zonei euro, a celui de-al doilea pachet de salvare destinat Greciei.

Euro a urcat cu 0,6%, vineri, la New York, încheind ziua cu un curs de 1,3449 dolari, după ce, anterior, ajunsese la 1,3487 dolari - cel mai ridicat nivel din 2 decembrie până în prezent. În intervalul 20 - 24 februarie, moneda europeană s-a apreciat cu 2,3% în raport cu cea americană.

De menţionat că, săptămâna trecută, euro a câştigat 4,4% faţă de moneda Japoniei, atingând un curs de 109,18 yeni. Pe parcursul zilei de vineri, euro a crescut până la 109,25 yeni, acesta fiind cel mai ridicat curs din 31 octombrie până în prezent. Perioada 20 - 24 februarie a fost a treia săptămâna consecutivă de creştere pentru euro, în raport cu yenul.

Analiştii cred că pe pieţe există un oarecare optimism generat de aprobarea pachetului de salvare pentru Grecia, dar şi unul bazat pe aşteptările privind cea de-a doua licitaţie de lichidităţi pe care o lansea­ză, săptămână aceasta, printr-un program special, Banca Centrală Europeană.

Menţionăm că aprecierea înregis­trată de euro în săptămâna încheiată în 24 februarie s-a datorat şi anunţului potrivit căruia încrederea întreprinzătorilor germani în economia naţională a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni. Potrivit institutului de cercetare Ifo, indicele care măsoară încrederea investitorilor în economia germană a ajuns la 109,6 puncte în februarie, de la 108,3 în ianuarie, nivelul atins luna aceasta fiind cel mai ridicat din iulie până în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb