ÎNVĂŢĂMÂNT ŞI PANDEMIE Examenele şcolare se pregătesc online

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 7 aprilie 2020

Învăţământul se adaptează din mers la actuala situaţie în care şcolile sunt închise, iar întreaga activitate educaţională s-a mutat în mediul online.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, în parteneriat cu Universitatea Ovidius, organizează în această perioadă lecţii online de pregătire pentru examenul de bacalaureat din acest an. ISJ a menţionat, printr-un comunicat de presă, că "iniţiativa face parte din seria de activităţi prevăzute în protocolul de colaborare interinstituţională şi urmăreşte sprijinirea elevilor în parcurgerea programei şcolare pentru bacalaureat în această perioadă de izolare impusă de situaţia epidemiologică înregistrată la nivel naţional". Conform sursei citate, înscrierea se realizează în baza unui formular pus la dispoziţie de către fiecare facultate, având în vedere disciplinele la care se susţin probe de examen, ţinând cont de un program bine stabilit. Lecţiile se derulează prin intermediul platformei WebEx, sub formă de webinarii. Seful ISJ Constanţa, Sorin Mihai a declarat: "Iniţiativa Universităţii Ovidius din Constanţa contribuie în mod consistent la dezvoltarea competenţelor necesare finalizării parcursului educaţional preuniversitar pentru tinerii din clasele terminale. Salutăm expertiza cadrelor didactice din mediul universitar, care vine să completeze în această perioadă efortul colegilor noştri de la catedră în direcţia pregătirii suplimentare a elevilor, astfel încât examenul de bacalaureat să fie privit de către absolvenţii noştri cu încredere".

Pe de altă parte, a XI-a ediţie a simulării examenului de admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila' din Bucureşti va fi susţinută online. Evenimentul, organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila' din Bucureşti, va avea loc în data de 16 mai 2020 şi speră să adune peste 3.000 de liceeni, "astfel încât să poată oferi în continuare şansa unui număr cât mai mare de participanţi care să îşi testeze cunoştinţele", a anunţat UMF. Astfel, echipa de organizare a evenimentului îşi transferă întreaga activitate în mediul online, asigurând o platformă de examen special creată care să respecte în paralel normele de protecţie impuse. Noua platformă va permite afişarea subiectelor, rezolvarea acestora de către participant, în timpul special dedicat examenului, şi ulterior oferirea rezultatului către acesta. Potrivit organizatorilor, participanţii vor avea acces la numeroase premii distribuite pe căile de comunicare disponibile în prezent, dar şi la un tur virtual al facultăţii în cadrul căruia vor putea interacţiona cu studenţii medicinişti .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb