INVESTIGAŢIE: Jurnalişti şi activişti pentru drepturile omului, spionaţi printr-un software produs în Israel

S.B.
Internaţional / 19 - 20 iulie 2021

Jurnalişti şi activişti pentru drepturile omului, spionaţi printr-un software produs în Israel

Actualizare - Guvernul ungar, acuzat că se numără printre utilizatorii programului de spionaj Pegasus

Opoziţia ungară şi mai multe organizaţii de presă au cerut luni guvernului condus de Viktor Orban clarificări asupra presupusei spionări a jurnaliştilor prin intermediul programului informatic israelian Pegasus... Citeşte mai mult...

---

Activişti pentru drepturile omului, jurnalişti şi avocaţi din întreaga lume au fost spionaţi de mai multe guverne autoritare, folosind un software de hacking vândut de compania israeliană de supraveghere NSO Group, potrivit unei investigaţii în care au fost implicate mai multe publicaţii, printre care The Washington Post şi The Guardian.

Investigaţia efectuată de The Guardian şi alte 16 trusturi media denunţă abuzuri recurente, pe scară largă, prin intermediul programelor de spionaj cibernetic prin intermediul programului Pegasus produs de NSO, despre care compania insistă că este doar utilizării împotriva criminalilor şi teroriştilor cibernetici.

Pegasus este un virus de tip malware care infectează iPhone-urile şi dispozitivele Android pentru a permite operatorilor să extragă mesaje, fotografii şi e-mailuri, să înregistreze apeluri şi să activeze în secret microfoanele telefoanelor.

Breşa de date conţine o listă de peste 50.000 de numere de telefon care, se crede, au fost identificate ca fiind ale unor persoane de interes pentru clienţii NSO.

The Washington Post a raportat că, prin intermediul anchetei, care a fost realizată cu ajutorul celor de la Amnesty International şi Forbidden Stories, o publicaţie non-profit din Paris, au reuşit să identifice peste 1.000 de persoane vizate, din peste 50 de ţări, printre care mai mulţi membri din familii regale arabe, cel puţin 65 de directori de afaceri, 85 de activişti pentru drepturile omului, 189 de jurnalişti şi peste 600 de politicieni şi oficiali guvernamentali, inclusiv miniştri de cabinet, diplomaţi, ofiţeri militari, ofiţeri de securitate de stat şi chiar şi prim-miniştri.

The Washington Post a raportat că, potrivit anchetei Forbidden Stories, deşi multe dintre numerele de pe listă se aflau în Orientul Mijlociu, inclusiv în Qatar şi Emiratele Arabe Unite, cel mai mare număr de persoane vizate a fost în Mexic, unde mai bine de 15.000 de numere, inclusiv cele aparţinând politicienilor, reprezentanţilor sindicatelor, jurnaliştilor şi altor critici guvernamentali , se aflau pe listă.

"Raportul Forbidden Stories este plin de ipoteze greşite şi teorii necoroborate care ridică îndoieli serioase cu privire la calitatea şi interesele surselor. Se pare că sursele neidentificate au furnizat informaţii care nu au nicio bază de fapt şi sunt departe de realitate", au declarat reprezentanţii NSO în urma raportului.

"După verificarea materialului, negăm ferm acuzaţiile false făcute în raportul lor", au adăugat cei de la NSO.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Usor usor incep sa iasa la lumina toate minciunile

    1. de fapt cel mai important este ca te-ai trezit din manipularea zilnica ce ti se aplica cu bicisnicie

    Feic nius cu acte în regulă.

    Cine spiona mai precis și cu ce scop, ca să ce? 

    Feic nius mondial, o intoxicare planetară prin intermediul presei pentru a ascunde adevăratele orori de Covid coordonate de Guvernu mondial. 

    1. feicule mai treci pe canalul 2 ca pute pe aici deja

    Acu vreo două luni a mai fost un fakenews mondial, un scandal că americanii și-au spionat la greu, cu concursul serviciilor secrete daneze, partenerii europeni din NATO, inclusiv pe duamna Merkel, colegă de neomarxism. Ce s-a întâmplat după asta? Ați ghicit. NIMIC !!!

    hai ca l-ati terminat pe trump, chit ca spunea lucrurilor pe nume, acum presa mainstream are misiune pe unitate pe orban la greu.

    orice soft de operare calculator / Laptop, telefon mobil, smart tv sau alte dispozitive smart home are un pegasus ascuns

    stiti cine este proprietarul adevarat al firmelor care intretin releele firmelor de telefonie mobila?

    ia! sa vedem 'gugustuci' ce raspund 

    1. gugu or nu esti cu mine si la mine-n troaca ....salam-alekule

    oare domnul citu cu ai lui pe cine or fi spionat?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb