Investiţie de 1 milion de euro în prima instituţie privată din sistemul de educaţie maritimă

C.P.
Companii / 2 iunie 2010

Astăzi a avut loc inaugurarea Colegiului Nautic Român, prima instituţie privată din sistemul de educaţie maritimă din ţară, care va pregăti ofiţeri de marină la standarde occidentale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Elementul de noutate promovat de Colegiul Nautic Român este introducerea unui sistem de formare profesională care prevede reducerea la jumătate a duratei studiilor teoretice (20 de luni), comparativ cu oferta actuală de şcolarizare în domeniu a instituţiilor de stat similare (4 ani), având ca finalitate brevetul internaţional de ofiţer maritim.

Potrivit reprezentanţilor Colegiului, investiţia iniţială pentru deschiderea Colegiului Nautic Român depăşeşte valoarea de 1 milion de euro şi cuprinde amenajarea şi dotarea sălilor de curs, precum şi achiziţia de echipamente şi simulatoare de navigaţie de ultimă generaţie - unice în România.

"În climatul aspru al crizei financiare, adâncită la noi în ţară de dificultăţi economice majore, tinerii îşi aleg tot mai greu drumul în viaţă. Mai mult, o mare parte a acestora, chiar dacă au făcut pe moment o alegere, ulterior trăiesc dintr-un salariu jignitor sau profesează în domenii conjuncturale, care nu au nicio legătură cu diploma pe care o deţin. Având în vedere acest context, dar şi din pasiune pentru mare şi navigaţie, am decis să venim în întâmpinarea tinerilor absovenţi de liceu şi a personalului navigant nebrevetat, băieţi şi fete, cu o nouă formă de dezvoltare profesională. Aceasta este axată pe programe vocaţionale care să ofere şansa unică de a deveni ofiţeri maritimi într-o perioadă scurtă de timp, cu şanse reale de a profesa la bordul unei nave cu pavilion român sau străin şi de a câştiga salarii decente în condiţii decente de muncă. Este demn de reţinut că la primul său voiaj, un ofiţer maritim este plătit cu un salariu cuprins între 1500 şi 2000 de euro pe lună", a declarat Stelian Cojocaru, Preşedinte şi Director General al Colegiului Nautic Român.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb