INVESTIŢIE DE 30-35 MILIOANE DE EURO Grupul "kika" începe în primăvară construcţia unui magazin la Constanţa

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 18 ianuarie 2011

Grupul "kika" începe în primăvară construcţia unui magazin la Constanţa

Retailerul austriac de mobilă "kika" va începe în această primăvară, la Constanţa, construcţia celui de-al doilea magazin din România, în care va investi 30-35 milioane euro, şi caută un spaţiu pentru o altă unitate, în Bucureşti, a declarat Lars Lund, şeful "kika" Româ-nia, citat de Mediafax. Magazinul din Constanţa va fi deschis la începutul anului viitor.

Retailerul de mobilă a deschis lângă Bucureşti, la finele anului 2008, primul magazin din România, investiţie estimată la 31 milioane euro. Magazinul are o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi, din care 15.000 mp reprezintă spaţii de vânzare şi 12.000 mp depozite.

Lund susţine că vânzările "kika" România din anul financiar în curs, care se va încheia la 31 martie, sunt mai mari cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Legat de prognoza pentru 2011, reprezentantul "kika" România a spus că îşi doreşte o creştere, dar a precizat că în acest moment compania se află în faza de elaborare a bugetului.

El a afirmat că avansul slab al vânzărilor a fost determinat în principal de incertitudinea privind intenţiile autorităţilor legate de TVA, salarii şi impozitul pe profit. Pe de altă parte, factorii care au influenţat pozitiv vânzările au fost focalizarea pe noi categorii de produse şi acţiunile de promovare.

"Piaţa de mobilă va continua să crească uşor în acest an. Pe perioada crizei, oamenii au petrecut mai mult timp acasă şi au descoperit că este indicat să ai un ambiant plăcut. În momentul în care consumatorii vor avea mai multe resurse disponibile, vânzările se vor majora cu certitudine", a afirmat Lund.

El a mai spus că este foarte important ca în această perioadă autorităţile să nu ia măsuri imprudente, care să creeze panică în piaţă. Astfel, potrivit sursei citate, implicarea în dinamizarea retailului va genera mai mulţi bani la buget din taxele colectate şi TVA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb