Investiţie de zeci de milioane de euro pentru copiii din familiile sărace

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 8 noiembrie 2022

Investiţie de zeci de milioane de euro pentru copiii din familiile sărace

Foarte mulţi copii din familiile sărace au nevoie de sprijin din partea autorităţilor pentru a putea avea o viaţă normală. Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat lansarea apelului pentru depunerea proiectelor în cadrul componentei "Reforme sociale din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă". Astfel, 50 de emilioane de euro vor fi investiţi pentru realizarea a 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace, invitând primarii să se implice şi să depună proiecte.

Potrivit Gabrielei Firea: "Premieră pentru România! Investim 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace. Invit toţi primarii de municipii, oraşe sau comune să depună proiecte pentru a putea ajuta cât mai mulţi copii. Începând de astăzi, timp de două luni, aşteptăm dosarele în acest program finanţat prin PNRR. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a lansat apelul pentru depunerea proiectelor în cadrul Componentei 13 - Reforme sociale din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), Investiţia I.1. Începem procedurile pentru construcţia celor 150 de centre de zi pe care ni le-am asumat în PNRR, o investiţie de peste 50 de milioane de euro". Firea anunţă că sunt aşteptate proiecte din partea autorităţilor locale de la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor, care pot înfiinţa astfel de centre de zi individual sau în parteneriat cu furnizori privaţi de servicii sociale acreditaţi. Aplicaţiile pentru proiecte pot fi depuse timp de două luni, până pe 9 ianuarie 2023, inclusiv. Investiţiile pot fi făcute pentru construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea acestor centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situaţii vulnerabile. Cel puţin 10 la sută dintre aceste centre vor fi înfiinţate în zonele vulnerabile şi unde comunitatea romilor este mai numeroasă. Gabriela Firea a mai declarat:

"Prin aceste centre, sprijinim familiile cu îngrijirea şi creşterea copiilor în timpul zilei. Concret, în timpul zilei, copiii au parte de mese calde, îngrijire din partea specialiştilor, educaţie adaptată vârstei lor, îşi vor face temele şi vor primi consiliere psihologică. Seara se pot întoarce alături de părinţii, buncii şi fraţii lor. Evităm astfel separarea copiilor de familie, evident acolo unde nu există situaţii de abuz. Copiii abandonează şcoala sau ajung în grija statului din cauza sărăciei. Acum, doar 3 din 10 oraşe au centre şi specialişti pentru a preveni separarea de familie. În mediul rural, situaţia este gravă: mai puţin de 1 din 10 localităţi au resursele esenţiale. În 570 de localităţi, 12 oraşe şi 558 de comune, nu există centre şi specialişti". Astfel de centre sunt mai mult decât necesare, important este ca autorităţile să accelereze construirea şi punerea lor în folosinţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb