Investiţii de aproape 40 milioane euro pentru transportul public Arad, prin Programul Regional Vest

F.D.
Miscellanea / 29 august

Investiţii de aproape 40 milioane euro pentru transportul public Arad, prin Programul Regional Vest

Proiectele finanţate din fonduri europene transformă radical sistemul de transport public cu tramvaiul în municipiul Arad. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest şi Primăria Municipiului Arad au semnat, astăzi, 29 august 2024, contractul de finanţare pentru un nou proiect european, care prevede modernizarea liniilor de tramvai de pe Calea Radnei, tronsonul între Pasajul Micălaca şi strada Renaşterii, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Investiţia va beneficia de finanţare prin Programul Regional Vest 2021-2027, gestionat de ADR Vest.

"Municipiul Arad a obţinut finanţare prin Programul Regional Vest pentru trei proiecte de modernizare a liniilor de tramvai, din cartierul Micălaca şi zona Făt Frumos. Ne bucură faptul că autorităţile publice din regiune investesc în îmbunătăţirea calităţii şi atractivităţii transportului public, atât prin modernizarea flotei - la Arad vor fi achiziţionate, printr-un alt proiect, încă 10 tramvaie noi şi moderne, cât şi a infrastructurii. Aceste investiţii urmăresc reducerea poluării şi transformarea transportului public ecologic într-o alternativă viabilă la utilizarea autoturismului personal", a declarat Georgiana Radac, Şef Autoritatea de Management pentru Programul Regional Vest, ADR Vest.

Cele patru proiecte contractate de Primăria Arad pe componenta de Mobilitate urbană sustenabilă a PR Vest totalizează, ca valoare, aproape 40 de milioane de euro.

Proiectul de pe Calea Radnei cuprinde modernizarea infrastructurii de transport pe o distanţă de peste 3 kilometri şi amenajarea a 7 staţii de tramvai pe traseu. În prezent, linia de tramvai este veche şi denivelată, ceea ce creşte riscul de deraiere şi reduce calitatea transportului public. Investiţiile vor conduce la creşterea eficienţei şi atractivităţii sistemului de transport public, precum şi asigurarea accesibilităţii pentru toate categoriile de cetăţeni, inclusiv persoane cu dizabilităţi, vârstnici şi părinţi cu copii în cărucioare.

Locuitorii din cartierul Micălaca se vor deplasa astfel cu uşurinţă, apelând la transportul de tramvaiul, modern şi ecologic, către centrul oraşului, către instituţii de învăţământ, zone comerciale sau alte puncte de interes.

6,6 milioane de euro vor fi investiţi în proiect, din care 4,3 milioane de euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Termenul de finalizare este septembrie 2026.

Beneficiarul estimează aproximativ 14 milioane de utilizatori anuali ai transportului cu tramvaiul odată realizate investiţiile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb