Investiţii în managementul integrat al frontierelor

Tarciziu Tancău
Ziarul BURSA #Companii / 16 aprilie 2007

Pentru a-şi îndeplini obligaţiile de stat membru al Uniunii Europene, ţara noastră va investi în următorii ani în atingerea unui nivel de securitate adecvat al frontierelor sale. În acest sens, a fost publicată Hotărârea pentru aprobarea Strategiei naţionale de management integrat al frontierei de stat a României în perioada 2007-2010 în Monitorul Oficial numărul 249 de vineri 13 aprilie 2007. Managementul integrat al frontierei de stat intră în categoria obligaţiilor implementării politicilor comunitare. Principalul instrument de exercitare a managementului integrat al frontierei este Sistemul integrat pentru securitatea frontierei (SIFS).

SISF are mai multe subsisteme: infrastructură, supraveghere a frontierei, control al trecerii frontierei, IT, radiocomunicaţii mobile, comunicaţii fixe, comunicaţii voce şi date, mobilitate, suport logistic integrat. Realizarea şi implementarea acestor subsisteme va necesita investiţii foarte variate. Astfel, vor fi făcute investiţii în construirea de clădiri noi, în vehicule cu echipamente integrate de supraveghere, unităţi de intervenţie navală, terestre şi aeriene, radare de detecţie a persoanelor şi altele. În ceea ce priveşte subsistemele IT şi de comunicaţii, va trebui asigurată infrastructura necesară pentru realizarea reţelelor WAN şi LAN, pentru realizarea schimbului de voce şi date în reţele mobile şi fixe, inclusiv cele în bandă largă.

Fondurile pentru îndeplinirea obiectivelor strategiei sunt planificate de către fiecare instituţie cu atribuţii în domeniu, din bugetele proprii. SISF va fi realizat prin intermediul contractului încheiat cu integratorul de sistem, prin proiecte Phare şi proiecte cu finanţare naţională, care sunt complementare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb