"Investiţiile eficiente necesită o cunoaştere precisă a ceea ce faci"

Media-Advertising / 29 august 2023

"Investiţiile eficiente necesită o cunoaştere precisă a ceea ce faci"

Andrei Sandu este trainer la Vestor România şi are avantajul de a fi licenţiat la Academia de Studii Economice (ASE) unde a studiat Relaţii Economice Internaţionale.

A lucrat 6 ani în domeniul în car predă în prezent, şi anume la o companie de brokeraj, iar înainte de a se implica în brokeraj a lucrat în zona de educaţie, informări şi pregătirea pentru decizii. El a lucrat şi în Marea Britanie, stăpâneşte foarte bine limba engleză, iar experienţa din afara ţării şi cunoştinţele lingvistice l-au ajutat în domeniul financiar.

Cum are şi experienţă de vânzări la Vestor, Andrei Sandu arată că luase deja legătura de multe ori cu posibilii clienţi, aşa că acum îi este mai uşor să lucreze şi direct cu aceştia.

"Oamenii care se adresează Vestor au un interes anume în această zonă şi îşi aleg ce cred ei că li se potriveşte din oferta noastră. Apoi trecem împreună la practică prin care verificăm tot ceea ce am învăţat", relatează Andrei Sandu.

El arată că sunt şi clienţi care vin cu o sumă de bani pe care sunt decişi să o rişte pe piaţă fără să ia decizii corecte, fără informaţii prealabile fundamentate, cu o atitudine de gambler (parior). "Aici intervin pentru a-i convinge să colaboreze şi să înveţe înainte cum să ia o decizie investiţională în cunoştinţă de cauză. Când pe client nu îl interesează calculele, ci vrea doar să rişte, o iau de la capăt şi îl pregătesc să înţeleagă procesele respective. Este vorba de risk management", mai spune Andrei Sandu.

El spune că, desigur, fiecare persoană îşi ia deciziile proprii în mod liber şi independent, dar este de datoria lui să îi înveţe la ce riscuri se expun atunci când forţează nota, ce pot câştiga, dar şi ce pot pierde în acest fel, iar lecţia sa este ca întotdeauna să îţi iei o marjă de eroare.

"Dacă îţi asumi un risc mai mare, trebuie să diversifici investiţiile ca să diminuezi riscurile", este lecţia pe care o explică Andrei Sandu cursanţilor săi.

El mai arată că şi el află anumite noutăţi de la cursanţii săi, precum şi alte detalii interesante, şi că astfel cursurile de unu la unu, aşa cum le predă Vestor, sunt o ocazie de îmbogăţire a experienţei, fiind interactive, iar cursantul îşi poate aduce contribuţia şi să îşi verifice cunoştinţele anterioare.

Referitor la tipologiile cursanţilor, Andrei Sandu arată că el a întâlnit şi tineri care fac calcule minuţioase, care caută informaţii, care verifică de foarte multe ori şi analizează oportunităţile de pe piaţă, adică clienţi asumaţi şi responsabili care se pregătesc temeinic atunci când fac o investiţie.

"Mă ajută să am clienţi pragmatici. Din păcate, există şi tineri care, după ce citesc două, trei articole de pe internet iau o decizie pripită, însă acest lucru se întâmplă şi la persoane care ar trebui să aibă mai multă precauţie dată de experienţa de viaţă mai îndelungată. Ţine mai puţin de vârstă şi mai mult de tipologia omului. Unii se duc la shopping şi vor să cumpere tot mall-ul, alţii se mulţumesc cu mai puţin. Pe termen lung, oamenii mai pragmatici vor supravieţui. Dacă te avânţi şi rişti prea mult, poţi reuşi o dată, de două ori, poate de cinci ori, dar intervine lăcomia şi atunci rişti tot mai mult, iar până la urmă există posibilitatea să pierzi tot ce ai câştigat anterior", explică Andrei Sandu.

Motto-ul său este că investiţiile eficiente necesită o cunoaştere precisă a ceea ce faci. "Dacă nu deţii o informaţie trebuie să admiţi acest lucru, să te informezi şi să acoperi acel domeniu", cine aplică acest principiu are numai de câştigat, concluzionează trainerul Vestor.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb