Investitorul Jim Rogers, despre căderea burselor: "Vom suferi cu toţii"

I.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2016

sursa: Wikipedia

sursa: Wikipedia

În anii 1970 când recesiunea a cuprins lumea timp de un deceniu, când acţiunile au stagnat şi mărfurile de bază s-au prăbuşit , investitorul Jim Rogers a făcut o avere. Modul în care acesta înţelege pieţele şi fluxurile de capital este legendar, notează zerohedge.com.

Când criza a lovit la sfârşitul anului 2008, el a repetat tiparul, recomandând cumpărarea de aur şi argint celor care căutau strategii de conservare a averii. Această mişcare a fost bine răsplătită, atunci când metalele preţioase au atins maximele în 2011, relatează sursa citată.

Acum, Rogers spune că investitorii din întreaga lume îşi dau seama că şablonul s-a terminat. Acţiunile sunt umflate peste măsură şi băncile centrale nu vor avea altceva de făcut decât să ia din nou măsuri, spune Jim Rogers . Dar de data aceasta , spune Rogers în ultimul interviu pentru CrushTheStreet.com , criza nu va putea fi oprită şi oamenii din întreaga lume vor simţi durerea , inclusiv în China şi Statele Unite ale Americii, a mai spus Jim Rogers.

"Toţi vom avea de suferit... Mă pot gândi la foarte puţine locuri care nu vor suferi", a declarat investitorul, adăugând: "Dar majoritatea oamenilor va avea de suferit, de data aceasta. Băncile centrale se vor panica. Vor face tot ce le stă în putere să salveze pieţele. Este artificial... nu va funcţiona... vine o vreme când indiferent câţi bani ai avea, piaţa are mai mulţi (...). Nu ştiu daccă o vor numi «Relaxare Cantitativă» în viitor. Cine ştie cum o vor denumi pentru a o masca. Vor încerca orice vor putea... vor printa bani, vor coborî ratele dobânzilor sau vor cumpăra mai multe active. Din păcate, indiferent cât PR vor folosi, piaţa ştie că s-a terminat şi că nu vom mai juca acest joc pentru mult timp".

Întreaga lume va fi "lovită cu ciocanul", iar cetăţeanul de rând va plăti, ca de obicei, cel mai mare preţ, potrivit Zerohedge. Analiştii site-ului apreciază că ne putem aştepta la mai multe scăderi pe pieţe, la mai multe pierderi de locuri de muncă şi mai multe pierderi de libertăţi, întrucât guvernele şi băncile centrale dau vine pe oricine, mai puţin pe ele însele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb