Involuţia băncilor

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 13 octombrie 2022

Involuţia băncilor

Paşii în spate nu reprezintă de fiecare dată semne ale slăbiciunii, ci pot fi dovezi de înţelepciune. Pare greu de crezut, dar involuţia poate fi necesară. După mii de ani de evoluţie, mai avem nevoie şi de regres.

Îmi plac exemplele concrete, pentru că teoria e bună, dar trebuie sprijinită pe practică pentru a nu zbura în sfere prea înalte şi imposibil de palpat.

În perioade de criză sunt foarte atent la bănci.

În zona în care locuiesc, are loc o revoluţie la nivelul trotuarului. Dispar garduri, apar flori, iarba care creştea de capul ei este înlocuită, cu mare chin, cu gazon servit la rulouri, mobilierul stradal este primenit.

Cum m-am născut uşor obosit, sunt un mare consumator de bănci. Consumator în sensul că le folosesc pentru tragerea sufletului, altfel sunt foarte civilizat în relaţia cu ele. Nu toată lumea este la fel. De-a lungul timpului băncile au evoluat spectaculos. De la o simplă scândură fixată pe doi stâlpi înfipţi în pământ, s-a ajuns la forme tot mai ingenioase cu spătare comode, mânere odihnitoare pentru mâini, mici opere de artă. Doar că oamenii nu au evoluat la fel de rapid, pe direcţia civilizaţiei, ca băncile şi cu cât acestea sunt mai comode/arătoase, cu atât sunt mai uşor de distrus.

Revoluţia din zona mea de locuit/muncit propune o involuţie, care este pe cale să rezolve problema rezistenţei în faţa lipsei de civilizaţie. Spătarele au dispărut (pentru că tot mai mulţi utilizatori se cocoţau pe ele şi îşi odihneau tălpile picioarelor exact pe locul destinat şezutului), lucrarea este mult mai simplă, stâlpul de susţinere este şi element de siguranţă, astfel că scândurile nu mai pot fi desprinse.

Involuţia băncilor se dovedeşte o necesitate pentru protejarea banilor publici.

Brusc, cu această ocazie, prin minte îmi trec şi alte exemple de involuţie tehnică.

Întoarcerea la telefoanele cu butoane (nu sunt atât de îndrăzneţ încât să vorbesc de aparatul cu disc, ţinut la punct fix de un fir) ar salva ceva bani şi ar reda viaţa socială (chiar şi pe cea privată) câtorva zeci sau chiar sute de milioane de oameni. Chiar şi în domeniul deplasărilor noastre pe distanţe medii şi lungi ar fi loc de ceva involuţie menită să protejeze finanţe, sănătate, mediu.

Lista este deschisă. Cum mai mereu am fost invitaţi să fim deschişi la nou, nu ar strica să menţinem un ochi interior fixat şi către trecut, măcar pentru a nu repeta greşelile deja bifate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. banca fara spatar pune presiune pe coloana si cervicala.

    Ce alegi: sa stergi cu un servetel umed urmele de palpi sau sa stai "ghebos" in pozitie deloc relaxanta. 

    Se vede ca autoritatea locala nu a discutat cu specialistii din domeniu. 

    Cat despre "pupt banci si distrus banci" (si parculete/leagane) aceste fenomen apare ciclica cand youthul incepe sa aibe explozie in piata /zona respectiva. Chiar si "grafitiul" pe pereti in cartiere arata perioade "depreseive" in valul generatiilor la youth. 

    s c cret 

    Corect, la ce dobanzi practica n-o s-o mai duca multa vreme...

    1. Ti-au zis tie?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb