ZIARUL BURSA

13 octombrie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Inflaţia, ca soldatul sovietic - tot înainte

Inflaţia, ca soldatul sovietic - tot înainte

Cristian DogaruMacroeconomie / 13 octombrie 2022

Inflaţia îşi continuă ascensiunea, departe de luminiţa de la capătul tunelului (efectul de bază), iar în septembrie am avut o creştere anualizată de 15,9%, faţă de 15,3% în august şi 14,9% în iulie.

De altfel, luna iulie a reprezentat o minusculă rază de speranţă, dat fiind faptul că dinamica preţurilor a avut un uşor recul faţă de valoarea anualizată din iunie (+15%), poate şi pe fondul aprecierii leului din acea perioadă, dar trendul de creştere s-a reluat impasibil şi am avut apoi încă două luni de creştere.

Tancuri Leclerc - sursa www.defense.gouv.fr

MARK RUTTE A VENIT ŞI A PLECAT Aderarea la Schengen - neclară, tancurile franceze - o certitudine

George MarinescuPolitică / 13 octombrie 2022

Recentele acţiuni armate ale Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei au fost, ieri, principala temă de dezbatere atât la Bruxelles, cât şi la Cincu. Dacă miniştrii apărării din statele membre NATO au convenit cu Jens Stoltenberg, secretarul general al alianţei, continuarea sprijinirii Ucrainei cu echipament militar, cu condiţia reconstituirii stocurilor proprii de armament şi tehnică militară ale fiecărui stat membru, la Cincu, preşedintele Klaus Iohannis, premierul olandez Mark Rutte şi premierul Nicolae Ciucă au trecut în revistă trupele olandeze dislocate în ţara noastră, în urma constituirii în primăvara acestui an a unui grup de luptă aflat sub conducerea Franţei.

Avertismente de recesiune la nivel global

Avertismente de recesiune la nivel global

A.V.Internaţional / 13 octombrie 2022

FMI şi Banca Mondială trag un semnal de alarmă că va creşte presiunea datoriei asupra ţărilor în curs de dezvoltare ONU: "Economia mondială se află în mijlocul unor crize în cascadă şi care se multiplică" 

Pe măsură ce creşterile de dobânzi continuă la nivel global, în încercarea de a reduce inflaţia, Fondul Monetar Internaţional (FMI), Banca Mondială, Naţiunile Unite, dar şi banca americană JPMorgan Chase & Co. avertizează că se întrezăreşte o recesiune globală, scrie smallcaps.com.au.

Involuţia băncilor

Involuţia băncilor

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 13 octombrie 2022

Paşii în spate nu reprezintă de fiecare dată semne ale slăbiciunii, ci pot fi dovezi de înţelepciune. Pare greu de crezut, dar involuţia poate fi necesară. După mii de ani de evoluţie, mai avem nevoie şi de regres.

Costica Misaca, Director General Taco Bell Romania

ÎN SEMESTRUL ÎNTÂI DIN 2022, ÎN RITM ANUAL Taco Bell România şi-a majorat cifra de afaceri cu 43%, în baza vânzărilor şi a extinderii

ALINA VASIESCUCompanii / 13 octombrie 2022

Peste 3,1 milioane de tacos şi 45 tone de sos Nacho Cheese, vândute în cei cinci ani de activitate a Taco Bell în ţara noastră 

Taco Bell, lanţ de restaurante cu produse de inspiraţie mexicană, parte a Sphera Franchise Group, şi-a majorat cu 43% cifra de afaceri în primele şase luni din 2022, faţă de acelaşi interval din anul anterior, ajungând la 31,4 milioane de lei, în baza sporirii vânzărilor în toate locaţiile, dar şi a dezvoltării, potrivit domnului Costică Mişaca, directorul general al Taco Bell România.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Sursă foto: novakdjokovic.com

Australian Open - Djokovici, o relaţie aproape imposibilă

O.D.Sport / 13 octombrie 2022

Scandalul sportiv al anului 2022 s-a petrecut în Australia cu Novak Djokovici în rolul principal. Organizatorii lasă impresia că sunt gata pentru un nou episod şi în 2023, fiind evident că alăturarea Australian Open - Djokovici creează un interes...

MACRO NEWSLETTER 13 Octombrie 2022

MACRO NEWSLETTER 13 Octombrie 2022

Macroeconomie / 13 octombrie 2022

Preţurile de consum din Ungaria şi-au accelerat creşterea anuală şi în septembrie 2022, până la 20,1%, de la 15,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 4,1%, după un avans de 1,8% în luna anterioară.

Închideri mixte pentru indici

BVB Închideri mixte pentru indici

SABIN S. BRANDIBURUPiaţa de Capital / 13 octombrie 2022

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ziua de miercuri în trend preponderent descrescător, BET-BK şi BET-FI fiind singurii indici care au înregistrat creşteri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo