iO Partners - regenerare urbană printr-un proiect imobiliar NZEB

T.B.
Companii / 20 martie

iO Partners - regenerare urbană printr-un proiect imobiliar NZEB

Compania de servicii imobiliare iO Partners anunţă intermedierea achiziţiei unei proprietăţi ultra centrale, pe care va fi construită prima clădire din Bucureşti cu izolaţie din lână de oaie, proiectul urmând să respecte standardele nZEB (consum de energie aproape de zero), se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Terenul, situat în apropiere de Piaţa Victoriei, a fost achiziţionat de antreprenorii Cristian şi Teo Mercioniu, dezvoltatori şi investitori în proiecte rezidenţiale în valoare totală de peste 100 milioane euro, conform sursei.

Potrivit comunicatului, "În peisajul imobiliar actual, sustenabilitatea nu mai este "nice to have"; a devenit un "must do". Urgenţa de a aborda sustenabilitatea derivă din conştientizarea impactului semnificativ al practicilor tradiţionale din sectorul imobiliar asupra mediului şi societăţii. Având în vedere cerinţele substantiale de resurse asociate industriei construcţiilor, se impune o revizuire profundă a amprentei ecologice a proiectelor de construcţie," declară Teo Mercioniu.

Viitoarea clădire constă într-un proiect rezidential boutique care va avea 7 apartamente şi 11 locuri de parcare. Proiectul va respecta toţi parametrii urbanistici ai zonei, iar, din punct de vedere arhitectural, va păstra caracterul istoric al împrejurimilor. Pe teren a existat anterior o clădire construită ilegal, fără autorizaţie, care a fost demolata de noii proprietari pentru a face loc viitorului proiect de regenerare urbană într-un mod sustenabil, precizează sursa.

Conform datelor din comunicat, "Viziunea noastră este de a susţine o dezvoltare sustenabilă a Capitalei, care să păstreze specificul istoric si arhitectural al zonelor protejate. Ne interesează calitatea. Este ceea ce aşteaptă şi cumpărătorii, care doresc să locuiască într-un ambient ce îmbină armonios tradiţia arhitecturală cu noile lor valori. În plus, scopul nostru pe termen lung este acela de a face din Bucureşti un punct de interes arhitectural şi pentru turişti", arată Cristian Mercioniu.

Antreprenorul bucureştean investeşte 30 de milioane de euro în prima fabrică de procesare a lânii, in judeţul Olt, acest material natural urmând să fie folosit la fabricarea izolaţiei pentru noul proiect rezidenţial, transmite sursa citată.

Potrivit companiei, "Vânzarea a fost atipică, avand in vedere gradul ridicat de dificultate prin necesitatea de a demola construcţia existentă înainte de finalizarea efectivă a tranzacţiei. Cu toate acestea, viitorul proiect va redefini pozitiv întreaga zonă, demonstrând o conştientizare profundă a importanţei echilibrului între moştenirea istorică şi inovaţie. Acesta va îmbina cât mai armonios trecutul si viitorul, contribuind la o dezvoltare urbană sustenabilă." a declarat Flavius Pop, Senior Consultant Transaction Advisory, iO Partners.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb