IOAN CUPŞA, PNL: "Contestăm la CCR prevederile introduse în Comisia juridică privind măsurile alternative de executare a pedepselor cu închisoare"

D.I.
Politică / 3 aprilie 2018

Ioan Cupşa (Sursa foto: Twitter)

Ioan Cupşa (Sursa foto: Twitter)

Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat, astăzi, că proiectul iniţiat de liberali referitor la măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, dezbătut în Comisia juridică, a fost denaturat de PSD şi, ca urmare, îl vor contesta la Curtea Constituţională. În replică, preşedintele Comisiei juridice, social-democratul Eugen Nicolicea, a susţinut că liberalii vor să-şi retragă proiectul "într-o manieră care nu le face cinste", informează Agerpres.

Referitor la iniţiativa PSD, parlamentarul liberal a precizat:"Un proiect foarte bun pentru ţară a fost denaturat de intervenţia PSD, l-au transformat în cu totul altceva. Ne-am propus, preluând un model din legislaţia europeană (...) şi care duce la limitarea recidivei, la diminuarea fenomenului infracţional, l-am preluat, am încercat să-l trecem prin Parlament. Se pare că nu se poate, a fost complet denaturat de colegii noştri. Drept urmare, vom vota împotrivă. L-au preluat denaturându-l şi va fi practic un proiect inaplicabil, probabil ne vom vedea din nou la CCR".

La rândul său, deputatul PNL Gabriel Andronache a subliniat: "Sunt trist că o idee bună o să devină istorie ca urmare a faptului că noi, PNL, vom contesta la Curte această reglementare aberantă aşa cum a ieşit din comisie. Practic, au amestecat trei proiecte de lege astfel încât nici colegii din majoritate nu mai ştiau ce au votat. Ca atare, nu mai avem decât o singură alternativă".

Referindu-se la acelaşi proiectm, deputatul Stelian Ion (USR) a susţinut: "Variantele care au rezultat sunt pur şi simplu şocante. Nu-mi imaginam să se ajungă la astfel de propuneri după care în România o persoană condamnată definitiv la 5 ani, deci vorbim de pedepse grave, îşi va ispăşi pedeapsa după un an de zile acasă bine mersi. Acesta este regimul pe care PSD vrea să-l instituie în România, încurajând corupţia, infractorii. Dovedim pe zi ce trece că suntem o ţară de hoţi, eu impresia asta o am. Este foarte grav. (...) Se pare că PSD vrea să facă un cadou de iepuraş deţinuţilor".

În replică, preşedintele Comisiei, Eugen Nicolicea (PSD), a afirmat că prevederile adoptate sunt inspirate din legislaţia internaţională: "Avem o decizie pilot pe care trebuie să o adoptăm, şi măsuri alternative, aceste măsuri alternative sunt inspirate din legislaţia internaţională. (...) Au fost trei propuneri care astăzi au fost sincronizate".

El a respins criticile opoziţiei, menţionând, în legătură cu introducerea măsurilor alternative de executare a pedepselor pentru persoanele condamnate pentru infracţiuni de corupţie de până la 5 ani, că este vorba de "o neînţelegere, care se bazează pe opinia publică sensibilizată".

Nicolicea a adăugat că liberalii nu pot să spună că propunerea altui grup este ''mai proastă'' decât a lor: "Nu s-a dezbătut numai proiectul PNL, ci trei proiecte, unul este al PNL, altul al UDMR şi altul al UDMR şi alţi deputaţi. Nu ce era la PNL avea cel mai mare impact. Ei nu pot să spună că o propunere care vine din partea altui grup este mai proastă sau mai bună decât a lor".

Potrivit acestuia, "liberalii au primit ordin să-şi retragă această propunere. (...) Urma să nu o mai susţină şi să cadă că aşa e trendul acum. Ei sunt primii care au depus pe acest subiect. (...) În primul rând noi trebuie să facem o lege bună aici. Mai avem de făcut updatări pentru că sincronizarea legii este foarte grea. Mai avem propuneri de la Ministerul Justiţiei, după care plenul decide. Este o sincronizare între cele trei propuneri legislative, dintre care unii văd acum că nu au un avantaj din ceea ce au propus şi caută să se retragă într-o manieră care nu le face cinste".

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, astăzi, mai multe amendamente PSD la trei propuneri legislative referitoare la măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, stabilind ca persoanele condamnate, inclusiv pentru fapte de corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare, să poată beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb