IOANA MIHĂILĂ: ''Acoperirea vaccinală medie în cazul medicilor este de aproximativ 70%''

G.U.
Miscellanea / 20 august 2021

''Acoperirea vaccinală medie în cazul medicilor este de aproximativ 70%''

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat astăzi că acoperirea vaccinală medie în cazul medicilor este de aproximativ 70%, fiind mai mică la asistenţi, infirmiere, brancardieri, transmite Agerpres.

"Rata vaccinării este variabilă în funcţie de judeţ. Sunt judeţe care stau foarte bine cu acoperirea vaccinală a medicilor, ajungând la peste 80%, sunt judeţe care stau mai puţin bine. În medie, medicii sunt vaccinaţi în proporţie de 70%, acoperirea vaccinală fiind mai mică în rândul asistenţilor şi al celorlalte cadre - infirmieri, brancardieri", a declarat Mihăilă la Digi 24.

Ministrul a menţionat că se lucrează la un proiect de lege care prevede testarea periodică a cadrelor medicale nevaccinate, astfel încât pacienţii să fie protejaţi în cazul în care vin în contact cu acestea.

Mihăilă a precizat că testarea celor nevaccinaţi nu se va face din fonduri publice.

"Contribuabilul român pune la dispoziţia cadrelor medicale şi a tuturor cetăţenilor vaccinare gratuită (...) şi există vaccinarea gratuită. Testarea pentru cei ce aleg să nu se vaccineze nu trebuie să fie suportată din fonduri publice", a subliniat Mihăilă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Probabil trebuie sa va faceti un consult psihiatric, dna, ...ca si dl. ascunde-informatii-ca-nu conteaza-sunt-la-varf...

    din cei 70% cati sunt vaccinati real !!

    si cati au certificat de vaccinare fara sa fi facut vaccinul?! 

    1. Stai linistit!Sunt ,,vaccinati,,pe cale naturala,,!Nu ai cum sa bagi mana in foc si sa nu te arzi!

    De pe forum, de la persoane cunoscatoare ale situatiei:

    "Spital Suceava 2 cadre medicale infectate vaccinate, virus luat din Bulgaria, al treilea fara istoric de calatorie infectat trecut prin boala in urma cu 8 luni toti acasa forme usoare" 

    Si criminala asta numita Mihaila NU VREA SA MAI TESTEZE personalul medical vaccinat. Pai acele cadre medicale din Suceava, daca erau asimptomatice sau forme usoare de ziceau ca "doar am baut apa prea rece si imi trece", infectau si omorau pacientii din spital. Poate au si facut asta in Suceava dar nu ni se mai comunica focarele din spitale. Asta pentru ca MIHAILA NU VREA SA MAI TESTEZE VACCINATII. Este o criminala. Trebuie sa alertam Avocatul Poporului. 

    Cum sa nu testezi toti medicii cand Delta infecteaza si pe cei vaccinati? Adica ei se spala pe maini ca vine medicul cu o hartie ca s-a vaccinat iar apoi ala se plimba slab simptomatic si omoara bolnavi prin spital in masa??

    Ce experti si epidemiologi avem noi daca ei nu constinetizeaza ca trebuie facute teste statisce in masa, indiferent daca cineva declara ca a fost vaccinat sau nu? 

    Cum sa controlezi o situatie daca tu mergi cu ochii inchisi si nu sti situatia reala? 

    Iar atitudinea asta autoritara... ciresica de pe tort. La vaccinare esti pus sa semnezi o hartie ca-ti asumi personal acel act medical! Un test nu implica nici un risc in timp ce un vaccin implica. Decii cele 2 optiuni nu sunt comparabile nici ca risc nici ca incadrare juridica. 

    Orice act semnat fortat este nul de drept. Ar fi chiar un precedent interesant daca cineva ar cere anularea in instanta al acordului de vaccinare pentru ca a fost obligat sa-l semneze ca sa isi pastreze locul de munca. Iar in momentul in care s-a anulat statul devine direct responsabil pentru orice efecte secundare. De fapt, si familia unuia care moare dupa vaccina poate incerca acest lucru si ar mai schimba poate atitutinea guvernantilor. 

    S-ar putea sistemul medical sa aiba o surprisa in toamna cand pleaca medicii in concediu/greva si raman cu buza umflata. Noua medicii mai batrani ne-au spus ca daca se insista prea tare cu treaba asta efectiv ies la pensie si gata. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb