IOANA PETRESCU ÎI RĂSPUNDE LUI KLAUS IOHANNIS: "Nu intenţionăm să schimbăm cota unică de impozitare"

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 28 octombrie 2014

"Nu intenţionăm să schimbăm cota unică de impozitare"

Iohannis a afirmat că MFP pregăteşte noi majorări de taxe şi că vrea să introducă impozitul progresiv

Ministerul Finanţelor continuă să ţină la secret proiectul Codului Fiscal

Ministerul Finanţelor Publice nu intenţionează să modifice cota unică de impozitare de 16%, a anunţat, ieri, Ioana Petrescu, răspunzând, astfel, unor afirmaţii făcute, zilele trecute, de Klaus Iohannis.

Candidatul la preşedinţie din partea Alianţei Creştin Liberale (ACL) a declarat că, potrivit unor surse, la Ministerul Finanţelor se pregăteşte o modificare amplă a Codului Fiscal, care ar conduce la majorări de impozite şi taxe şi chiar la introducerea, începând din 2015, a impozitului progresiv.

În urma acestor declaraţii, Ioana Petrescu subliniază: "Anunţurile făcute sunt doar minciuni, pe care doresc să le resping categoric. Este o lipsă de responsabilitate şi o dovadă de viziune pe termen scurt, impardonabile chiar şi în context electoral.

Vreau să precizez ferm că, din punctul meu de vedere, nu există nicio intenţie cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%!

Guvernul îşi asumă şi susţine cu tărie scăderea cotei CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori. CAS redus se va aplica în continuare, aşa cum ne-am angajat. Avem resurse pentru compensarea aplicării acestei măsuri.

Referitor la impozitul pe mijloacele de transport şi la impozitul pe teren, în proiectul noului Cod fiscal, aflat în lucru, se are în vedere menţinerea prevederilor din Codul fiscal aflat în vigoare. Prin urmare, şi în acest caz, afirmaţiile susţinute sunt false şi nu au legătură cu realitatea".

Nu putem şti care dintre cei doi au dreptate, de vreme ce proiectul Codului Fiscal este, în continuare, ţinut la secret de ministrul finanţelor publice.

Ziarul BURSA a solicitat aceste documente (pe marginea cărora se pare că au loc dezbateri cu reprezentanţii mediului de afaceri), atât telefonic, cât şi public, în cadrul unor conferinţe organizate pe teme de fiscalitate, şi, nu în ultimul rând, prin e-mail.

Deşi legea prevede că o instituţie publică trebuie să răspundă solicitărilor presei în termen de 30 de zile, astăzi se împlinesc două luni de când am trimis cererea noastră Ministerului de Finanţe, fără să primim, însă, niciun răspuns.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "din punctul meu de vedere"

    Draguta, n-ai niciun cuvant de spus, asa ca mai bine zi-ne p.d.v al plagiatorului mincinos. Si avand in vedere precedentele, nici ala n-ar fi suficient. 

    Cine-i fatuca asta? Du-te femeiusco la aia de te-au ofertat din strainatate, poate scapam si de tine!

    S-a vazut de fiecare data cand a iesit in fata ca este marioneta lui Ponta! 

    Sa iasa Ponta sa jure pe ma-sa ca nu au de gand sa creasca impozitele pentru salariati! Altfel, o sa o demita pe-asta si o sa zica ca el n-a mancat nici usturoi, nici ca gura-i pute....

    1. Ponta minte cum respira. Rugam pe oficialii dela ziarul Bursa sa-l intrebe pe Ponta cand ne va prezenta Bugetul pe anul 2015? Sunt curios cand incepe autostrada sau cararile exprese intre Comarnic si Brasov. Revine Sova ....la Marile Proiecte.??? sau tot d-lui este "interimarul"...

      D-le au astia un TUPEU si plini de minciuni de cred ca nu-i mai intrece nimeni 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb