Ioannis Papalekas a cumpărat 30.000 metri pătraţi în nordul Bucureştiului

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 23 iunie 2014

Globalworth, compania de investiţii înfiinţată anul trecut de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a achiziţionat pentru 14,3 milioane euro mai multe terenuri cu suprafaţă totală aproximativă de 30.000 de metri pătraţi în nordul Bucureştiului, pe care vrea să dezvolte spaţii de birouri şi comerciale.

Terenurile sunt localizate în apropierea staţiei de metrou Pipera, la intersecţia Bulevardului Dimitrie Pompeiu cu Strada George Constantinescu, se arată într-un comunicat al companiei. Terenurile se află în apropierea complexului de locuinţe Upground şi clădirilor de birouri BOB şi BOC, deţinute de Globalworth.

Un teren disponibil în zona respectivă, aproape de complexul Upground, este cel pe care până de curând au funcţionat depozitele şi sediul distribuitorul farmaceutic Farmexim, deţinut de omul de afaceri Ovidiu Buluc, care şi-a mutat operaţiunile într-un nou centru logistic în Baloteşti, judeţul Ilfov. De altfel, acţionarii Farmexim au discutat în 19 mai vânzarea unor active, informează Mediafax.

Potrivit unui raport recent al Globalworth, Papalekas vrea să construiască un complex de birouri de 50.000 de metri pătraţi pe un teren de 12.000 de metri pătraţi pe Bulevardul Dumitru Pompeiu, printr-o investiţie de 30 de milioane de euro finanţată prin fonduri strânse recent de pe bursa de la Londra.

Terenul din zona de nord a Bucureştiului se află pe lista investiţiilor pe care compania Globalworth urmează să le realizeze cu fondurile strânse recent de pe bursa londoneză. Lista cuprinde zece obiective de investiţii, clădiri finalizate, terenuri şi proiecte în dezvoltare sau renovare, inclusiv sediul UniCredit din apropierea Pieţei Presei Libere din Bucureşti, pentru care compania ar urma să plătească în total 129,5 milioane de euro. În plus, proiectele necesită investiţii de peste 100 milioane de euro. Unele din proiecte au fost achiziţionate, iar altele sunt în negocieri avansate, potrivit raportului companiei Globalworth, controlată de Papalekas.

În Bulevardul Dimitrie Pompeiu, Papalekas vrea să dezvolte pe terenul, amplasat lângă complexul Upgroud, deţinut tot de omul de afaceri, un complex de birouri şi spaţii de retail, cu o suprafaţă închiriabilă de 50.000 de metri pătraţi.

Omul de afaceri a anunţat, la sfârşitul lunii aprilie, că a strâns 144 milioane euro de pe bursa de la Londra, bani destinaţi investiţiilor, inclusiv cumpărarii clădirii de birouri UniCredit HQ din Bucureşti.

Papalekas, care în ultimii ani a mai cumpărat Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall, mai are în dezvoltare o clădire de birouri în zona Floreasca Barbu Văcărescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb