Iohannis a atacat la CCR modificarea legii educaţiei prin care referirea la identitatea de gen în şcoli este interzisă

A.P.
Politică / 10 iulie 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat vineri la Curtea Constituţională modificarea legii educaţiei, adoptată pe 16 iunie de Senat, prin care a fost interzisă în şcoli, în universităţi şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, orice referire la identitatea de gen, conform g4media.

"Considerăm că legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine prevederilor constituţionale referitoare la statul de drept, principiul separaţiei puterilor în stat, respectiv la respectarea Constituţiei şi a legilor, la principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii, asigurarea accesului la învăţătură, protecţia copiilor şi tinerilor, prevederilor privind libertatea conştiinţei, libertatea de exprimare şi la interzicerea cenzurii, precum şi la la autonomia universitară", se arată în sesizarea transmisă de preşedinte Curţii Constituţionale.

Legea votată pe 16 iunie de Senat interzice în şcoli "activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi".

Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorii PMP Lungu Vasile-Cristian şi Paşcan Emil-Marius, iar amendamentul referitor la identitatea de gen îi aparţine lui Vasile Cristian Lungu, absolvent al Seminarului Teologic din Zalău şi licenţiat apoi în Psihologie Specială în SUA, la Loyola University, potrivit publicaţiei Sportulsalajean.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asta este presedinte sau satanist? Cred ca e anticrestin. Mai il vreti presedinte ? Hai sa il suspendam pentru ca este si a fost impotriva familiei crestine. In pandemie el a acceptat inclusiv educatia sexuala la copii de gradinita deschizand calea acceptarii pedofiliei. Este impotriva omului.

    Motivație puerilă, neomarxista. CCR va respinge demersul neo-marxist a lui Iohannis reamintindu-i că românii sunt un popor creștin cu valori morale tradiționale solide și orice experiment marxist in aceasta țară, fără aprobarea poporului prin referendum, este interzis

    Probabil ca ar vrea ca toti sa preluam din genurile lui: cand Plavan, cand Dulap cu figura de analfabet functional, cand Pachiderma ce zici ca merge pe bibelouri, cand Mutalau autist si fara copii, dar in schimb, negustor de copii! Multumim Plavane, dar categoric NU, caci suntem un popor crestin de 2000 de ani, si nu ne dam la astfel de perversiuni contra firii! Mai bine, plimba tu ursul, din tara asta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb