Iohannis a promulgat Legea pentru dublarea alocaţiilor

Macroeconomie / 1 iunie 2015

Iohannis a promulgat Legea pentru dublarea alocaţiilor

Actualizare 18:10 Plumb: "Efortul bugetar al dublării alocaţiilor este de 900 milioane lei, în acest an"

Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care alocaţiile copiilor să se dea diferenţiat

Efortul bugetar al dublării alocaţiilor pentru copii este de 900 milioane lei, în acest an, şi au fost indentificate resursele pentru a suporta măsura, a declarat, azi, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Digi24.

"Practic, începând cu luna iunie, cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocaţia de 84 de lei o vor primi părinţii pentru copii începând cu luna iunie dar efectiv plata se va face în luna iulie. Vorbim de cea mai consistentă măsură privind mărirea alocaţiilor luată în timpul unui Guvern, iar efortul bugetar este de 900 milioane lei până la sfârşitul anului, deci pe jumătate de an. Pe un an întreg va fi de 1,8 miliarde lei", a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat că Ministerul Muncii împreună cu cel al Finanţelor vor putea suporta dublarea alocaţiilor în acest an.

"Pentru anul acesta, împreună cu Ministerul de Finanţe vom putea să suportăm dublarea alocaţiilor dat fiind faptul că avem o creştere economică consistentă. S-au identificat resursele şi putem să asigurăm această măsură de dublare a alocaţiilor", a mai afirmat ministrul Muncii.

Ministerul condus de Plumb lucrează la un pachet de măsuri prin care alocaţiile pentru copii să se dea diferenţiat, proiectul urmând a fi prezentat public în septembrie - octombrie.

"Lucrăm la un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile pentru copii se dau diferenţiat, fie în funcţie de veniturile familiei, fie de vârsta copilului. De aceea am spus că lucrăm la un pachet de măsuri pentru susţinerea familiei, pentru creşterea natalităţii şi pentru respectarea drepturilor şi interesului suprem al copilului. Pe măsură ce va fi aproape de finalizare va intra în dezbatere publică în aşa fel încât sistemul de asistenţă socială cu prioritatea sa către copii şi familii să fie unul eficient şi care să ţintească nevoile copilului şi a familiei", a mai spus Rovana Plumb.

(M.C.)

-------------

Actualizare 16:55 Victor Ponta anunţă că sunt bani pentru dublarea alocaţiilor

Premierul Victor Ponta a apreciat promulgarerea legii care dublează alocaţiile copiilor şi a anunţat pe platforma de socializare Twiiter că la bugetul statului există fonduri pentru plata acestora.

"Salut promulgarea legii care dublează alocaţiile. Avem fonduri pentru a începe plata lor! Azi - zi importantă: TVA redus şi alocaţii duble!", a scris premierul României pe Twitter.

---

Actualizare 13:15

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 1 iunie, Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, în legea de aprobare a OUG 65/2014 a fost cuprinsă, ca un amendament propus de PNL, şi dublarea alocaţiilor.

Documentul semnat de preşedintele României urmează să fie publica în Monitorul Oficial.

(M.C.)

---

Surse apropiate Administraţiei Prezidenţiale susţin că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii la 84 de lei, potrivit site-ului stiripesurse.

Potrivit surselor, documentaţia a sosit la Administraţia Prezidenţială în cursul zilei de vineri, iar anunţul oficial va fi făcut astăzi, urmând ca documentul să fie publicat în Monitorul Oficial.

Deputaţii au aprobat, miercuri, în cadrul şedinţei de plen, cu 98 voturi "pentru" şi 77 "împotrivă", un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Guvernul nu avea în plan majorarea alocaţiilor acum, ci anul viitor. Cu toate acestea, premierul Victor Ponta anunţa că Guvernul va găsi bani şi va pune în aplicare legea votată de Parlament.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a exprimat, sâmbătă, la Galaţi, îngrijorarea că premierul Ponta, în lipsă de fonduri, ar putea apela la o OUG pentru amânarea punerii în aplicare a măririi alocaţiilor de stat pentru copii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb