Iohannis convoacă din nou partidele parlamentare la consultări

S.B.
Politică / 20 octombrie 2021

Iohannis convoacă din nou partidele parlamentare la consultări

Preşedintele Klaus Iohannis convoacă joi partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui alt premier, după ce Cabinetul propus de Dacian Cioloş nu a primit votul de încredere al Parlamentului, informează news.ro.

Discuţiile ar urma să înceapă de la ora 11.00.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş. În consecinţă, în temeiul prevederilor art. 85 alin.(1) şi ale art. 103 alin.(1) din Constituţia României, Preşedintele României convoacă consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de Prim-ministru, în data de 21 octombrie 2021, începând cu ora 11:00", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Guvernul Cioloş nu a obţinut miercuri votul de încredere al Parlamentului, având doar 88 de voturi favorabile. De asemenea, au fost înregistrate 184 de voturi "împotrivă". Pentru ca echipa Cioloş să fie învestită erau necesare 234 de voturi.

Conform Regulamentului activităţilor comune ale celor două Camere, în cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere, aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa Preşedintelui României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. SA UMPLUT PAHARUL

    JOS CU CRIMINALUL

    SA UMPLUT PAHARUL. JOS CU POPONARUL.. NU LA CONSULTĂRI. LA RAHOVA CU TINE PE VIATA.. PE PĂMÂNT NU ESTE PEDEAPSA PENTRU TINE. ÎN FUNDUL IADULUI CU TINE CRIMINAL ÎN SERIE, TRĂDĂTOR DE TARA, CĂLCĂTOR PESTE CADAVRE. BIN LADEN DE LA COLECTIV. TRAFICANTUL E DE COPII. W. C. ULE PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES. DRAGA REDACȚIE BURSA SA NU ȘTERGI ACEST TEXT ȘI MESAJ CA SĂ-L CITEASCĂ TOȚI ROMANII ȘI SA VEDEM DACĂ MAI ESTE VREUN ROMAN SA TINA CU ACEST CRUD TIRAN ODIOS MONSTRU MENGHELEV DOCTORUL MUIST, BULANGIUL ALUI HITLER.  

    Iohannis esti depasit de situatie.....Nu esti in stare sa propui un premier legitim.. Eu in locul tau mi-as da demisia si l-as lua cu mine si pe Catu si as pleca din tara ca mi-ar fi rusine de romani...

    Johanis este un neamt fara discernamant.A trebuit sa vina americanii sa ii spuna ce este de facut. Parodie de presedinte. Cel mai incompetent si poate si mai mult. Un ucigas de paduri de pin. Ca el este deasupra genocidului silvic din Bucovina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb