IOHANNIS, DESPRE EVENTUALE RESTRICŢII PENTRU NEVACCINAŢI: "Nu pot accepta măsuri care duc la discriminări"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 5 august 2021

"Nu pot accepta măsuri care duc la discriminări"

Preşedintele Klaus Iohannis nu este de acord cu introducerea unor restricţii pentru persoanele nevaccinate, deoarece, în speţă, ar fi vorba despre discriminare şi aceste măsuri nu ar rezolva problema controlării evoluţiei valului patru al pandemiei Covid-19.

"Interdicţii neexplicate în această etapă, după părerea mea, nu ne duc foarte departe. Chiar dacă e posibil să se introducă restricţii pentru persoane nevaccinate în locuri neesenţiale - restaurante, baruri, cluburi, cinematografe, etc., acestea nu rezolvă problema, ci rezolvă situaţii punctuale. Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă. Suntem în al doilea an de pandemie şi eu nu pot accepta măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare, ci prin vaccinare", a precizat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care, în ultima perioadă, mai mulţi reprezentanţi ai USRPLUS, printre care se numără şi vicepremierul Dan Barna, au spus că autorităţile ar trebui să ia în considerare restricţionarea accesului persoanelor nevaccinate la anumite evenimente publice şi în locurile neesenţiale.

Preşedintele Iohannis a plusat şi a spus că, în această perioadă, trebuie îmbunătăţită campania de vaccinare.

"Cred că este foarte important să lucrăm pe conştientizare. Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă lucruri pe care nu le înţeleg. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătăţim campania de vaccinare. Pandemia nu s-a terminat, trebuie să ne vaccinăm ca să prevenim un nou val. (...) Altfel este evident că vom avea valul 4, care se întinde între cei nevaccinaţi. Persoanele vaccinate sunt depistate pozitiv, dar nu fac boala cu simptoame grele. Vaccinarea inhibă dezvoltarea bolii", a arătat Klaus Iohannis.

Preşedintele ţării a răspuns şi celor care susţin că în toamnă, odată cu valul patru al pandemiei, vor fi luate măsuri mai dure decât până acum.

"Sigur, avem o creştere a numărului de infectări, dar suntem departe de un val mare şi sper să rămânem aşa. Dacă totuşi apare valul patru mai intens, se vor lua măsuri aşa cum s-au luat şi anul trecut, în funcţie de incidenţa în fiecare localitate. Nu este nimic nou. Scenariile sunt arhicunoscute: sunt cele cu care am gestionat pandemia aproape doi ani", a spus Klaus Iohannis, care a reiterat că intensificarea campaniei de vaccinare reprezintă singura protecţie în faţa valului patru al pandemiei Covid-19.

Recent, medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş din Bucureşti, a scris pe pagina de Facebook, că spitalul pe care îl conduce se umple din nou cu pacienţi Covid de toate vârstele, toţi nevaccinaţi şi toţi infectaţi cu tulpina indiană Delta, şi are şi un mesaj pentru românii care refuză să se vaccineze: "«Suntem pe val», îmi spune medicul şef de gardă de azi, Elena N. ... «pe valul 4», adaugă ea, râzând nervos......

Pe bune, iar se umple spitalul. Cu cine? Cu pacienţi, mai ales tineri, fără comorbidităţi, dar şi mai vârstnici, cu forme severe şi critice de Covid; ce au aceştia în comun? Virusul mutant Delta, forma critică de boală şi faptul că nu sunt vaccinaţi.

Pai de ce nu sunt vaccinaţi? Vaccin e peste tot, de toate felurile, e gratis şi la pachet cu prezenţa unei echipe medicale.

Şi atunci de ce nu sunt vaccinaţi?

Pentru că «nu cred în vaccin» . Zău? Vaccinul este un produs medical palpabil, însoţit de dovezi ştiinţifice, nu este obiect de crez mistic!!!! Hello!! În paracetamol credeţi?

Şi atunci de ce nu sunt vaccinaţi?

Pentru că le e frica de «efecte adverse». Zău? Mai advers decât moartea prin sufocare din Covid?

Şi atunci de ce nu sunt vaccinaţi?

Pentru că nu cred în doctori. Hello, doctorii sunt specializaţi în medicină, nu în religie!! Nu trebuie să «credeţi», ci să ascultaţi argumentele lor medicale şi să luaţi o hotărâre cu creierul ăla bun, nu cu ăla din paleolitic.

Şi atunci de ce nu sunt vaccinaţi? Vor să moară sau să fie legaţi de un tub de oxigen pe viaţă? Vor să tremure de frică pentru viaţa familiilor şi prietenilor lor? Nu cred.

Şi atunci de ce nu vă vaccinaţi?

Hai, până nu vă ia ca din oală.

Vaccinaţi-vă, daţi-vă şi daţi-le celor din jur şansa la viaţă şi sănătate.

Dacă tot nu vreţi, să nu ziceţi că nu aţi ştiut la ce vă expuneţi.

Noi v-am spus..."

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. e un om intelept.

    pana la urma conteaza echilibrul si pacea sociala, nu umplerea buzunarelor catorva patroni din Big Pharma.  

    eu par dus cu pluta amintind de revolutii si maini sfartecate pe strazi ... dar de fapt in mod total contraintuitiv sunt un promotor al linistii si pacii sociale si al deciziilor echilibrate in relatie cu poporul roman.  

    de aici logica avertizarilor in urma unor analize de risc facute de mine si in urma unor intuitii avute.  

    nimeni nu vrea sa vada o Romanie data in clocot.  

    nici macar eu.  

    daca voiam scandal, incitam la decizii politice care sa innebuneasca pe romani !  

    1. Bravo, exceptzional, cata marinimie. Shi acum pregateste-te pentru vizita de dimineatza, ia pastilutzele...

      Dupa ce s-a vaccinat si si-a aratat pectoralii,de au sarit toate boarfele in sus si au salivat la gandul ca PLAVANU o sa le dea si lor ceva de pomana,dupa modelul care circula prin 90 pe la APACA,schimbat cu IOHA in rolul principal si anume: " nu vrem bani nu vrem valuta ,vrem ca IOHA sa ne f..a" ,astept cu nerabdare momentul ion care IOHA v-a ramane gravid si v-a fata un copil,iar ca NAS o sa il puna pe CATU ca si el urmeaza sa fete.Numai ca mintea lui CATU,fata pui cu patru picioare si care la doua zile de la fatare face si oua.Saraca Tara bogata,populata cu astfel de specimene.!

      Nu-l credeți. La fel afirma și micronul microb al familiei Rotschild până nu demult. Acum a fost validat ,,pașaportul sanitar". Urmează revoluția!!!

      ok atunci.

      sa fie revolutie.  

      finalmente eu stiu ca poporul roman a castigat impotriva celor ce l-au calarit peste 30 de ani.  

      eu incercat sa evit varsarea de sange (care va fi mai mare ca in 1989+ mineriade la un loc).

      Dar daca ei vor paranghelie balcanica cu sange... asa sa fie!  

      Motivul : "pastiluTZele lui Pandele,

      și incitarea la mineriade, la vărsarea de sânge în stradă și alte crime împotriva umanității ( mai mari !!! ) ca în 1989. Adăugați-l și pe ăsta la cei 5.  

      Cei deja cu dosare penale pentru decembrie 1989 și mineriadele din 1990.  

      "Finalmente", ( cum zice 1.4)...

      "Paranghelie balcanică cu sânge... așa să fie!"... Căci mai vor și câțiva de la Bălăceanca.  

    gargara de politician executant . peste doua zile daca vine ordin , poate sa spuna ca "specialistii " au hotarat , bla , bla , . nimeni de la noi nu face nimic din capul lor , toti asteapta indicatii de oriunde .

    Dar atunci de ce nu te duci sa te vaccinezi frumusel, de cate ori vrei?! Daca ti-ai exprimat vointa, nu ne lua ca de prosti, ia tooot ce i de gratis si n-ai decat sa traiesti happy . Si nu ne mai luati de prosti. Lasati propaganda 'sa traim pentru ceilalti" si sa traim cu creierul care il avem si cu hotararea care o luam, ca nu sintem cobai. Du-te si te vaccineaza de cate ori doresti!!!

    1. si sa te imbolnavesti, cum ar veni, usor, ca ii plin de vaccinati in spitale, citeste exemplul Israelului, Marii Britanii, bla, bla. Si vezi cati s-au imbolnavit si n-au murit si cati sunt dependenti de oxigen, cucoana, si da-ti tie sansa la sanatate, sa traiesti frumos langa ai tai. Crezul n-are legatura cu vaccinul, ci cu efectele adverse pentru vaccinurile astea la care ne faceti cobai. si insistati a naibii de mult. Nu toata lumea e pentru mici si carnati. Poate noua, unora, nu ne plac gratuitatile si facilitatile.Na.

    aceasta disperare nemaintalnita in istorie de a vaccina lumea , ar putea avea si urmatoarea explicatie : acest vaccin ar putea crea o stare de dependenta sistemului imunitar , in sensul ca daca nu te vaccinezi ai probleme ,si astfel se implineste visul de aur al big pharma de a se ruga lumea sa se intepe . eu nu-mi explic altfel aceasta propaganda desantata , parca-s turbati ! ferice de cei care n-au apucat sa-si bage zeama in ei !

    1. Tu citeshti ce scrii? "vaccinul ar putea crea o stare de dependentza sistemului imunitar, in sensul ca, daca nu te vaccinezi ai probleme"? Sunt convins ca habar n-ai ce-i ala sistem imunitar, nu intru in amanunte cu ARN mesager ca deja e chineza pt. tine. Nu te vaccinezi, f. bine, nu te obliga nimeni. Lasa grija pt istoria lumii, ca nu eshti Dabija...

      Măi cyber-Pandele, nu trebuie să faci spume și să dai lecții. Totul e relativ. Poate tu ești mai bine pregătit decât anonimul respectiv însă cu siguranță ești mai prost pregătit decât mulți alții.

      Cât despre "nu te vaccinezi, f. bine, nu te obliga nimeni"? Tocmai asta e problema - te obligă! Și te obligă ca-n Ferma Animalelor unde Napoleon (Plăvan / Macron/ Biden / Markel / Draghi / etc) spunea animalelor că "această muncă este voluntară, dar orice animal care absentează va avea rațiile reduse la jumătate". Cum poți spune că nu te obligă când sunt destule categorii socio-profesionale unde ești zburat dacă nu te vaccinezi? Ori că nu poți intra în X,Y,Z decât vaccinat sau testat în ultimele 48 ore. Și asta în condițiile în care e deja demonstrat că vaccinul are o eficiență mică în pervenirea infecțiilor. Deja nici nu mai poți justifica rațional și medical restricțiile doar pentru nevaccinați întrucât un vaccinat poate transmite liniștit boala altora (vaccinați sau nevaccinați). 

      respectivul anonim care-i mai putin pregatit decat pandele a vrut sa spuna si celor mai pregatiti , ca vaccinul ar putea avea acelasi efect ca si drogul , ai luat o data de doua ori , trebuie sa iei mereu ca sa supravietuiesti . vom vedea daca-i chiar asa de conspirationista ideia .as face un pariu cu pandele pregatitul ca dupa a treia doza , vine a patra .

      f. bine ca nu intri in amanunte cu m rna , ca-ti poti scranti creierii si limba , oricum am preferat sa-l ascult pe robert malone , un tip care, chiar stie ce-i aia , chiar a inventat m rna . ai uitat sa bagi aia cu rusii , tiraspol , bagajelul , postacului prost la bucata .

      "acest vaccin ar putea crea o stare de dependenta sistemului imunitar , in sensul ca daca nu te vaccinezi ai probleme"

      Da, confirm ca asta e planul.  

      De aici "impingerea" cu forta a aplicatiei Covid Pass care va deveni curand Sanitary Passport.  

      Si in timp ne imping in groapa (micsorarea populatiei mondiale) pe masura ce extrag toti banii de care au ei nevoie.

      De ce sa ne omoare direct cand ne pot lua banii omorandu-ne cu vaccinuri ? Nu suna logic dpdv al business-ului ?  

    Sa te creada mutu, Dulapule! La tv apare, facand pe democratul care respecta si apara drepturile romanilor, iar in culise le da ordine lui Arafat, Barna si lui Mihaila sa puna biciul restrictiilor pe iobagii nevaccinati!

    1. nu, risca insurectie sociala masiva

      pana la proba contrarie eu il cred

      dupa proba contrarie oamenii se vor ridica si vor incepe sa ia gatzii la politicieni 

    Un truc care merge de cand lumea, inclusiv la politicieni. Stai la putere si din cand in cand te mai dai din opozitie. Lumea te voteaza in continuare.

    Israel's COVID cabinet contemplating lockdown in 2 weeks - report 

    Health Minister Nitzan Horowitz stated earlier on Wednesday that a lockdown is "a last resort" and described the fourth lockdown as a "dramatic move with dire consequences." 

    By JERUSALEM POST STAFF AUGUST 5, 2021 07:46 

    Email Twitter Facebook fb-messenger 

    A mall in Israel opens up after the country's third coronavirus lockdown. (photo credit: MARC ISRAEL SELLEM) 

    A mall in Israel opens up after the country's third coronavirus lockdown. 

    (photo credit: MARC ISRAEL SELLEM) 

    Advertisement 

    The possibility of imposing a lockdown in two weeks' time was discussed in Israel's corona cabinet, Channel 13 reported on Wednesday evening. 

    Construction and Housing Minister Ze'ev Elkin is reportedly in favor of the move, as infection models have predicted a lockdown will be necessary in any case by September. 

    It is also reported that officials in the Health Ministry are supportive of a lockdown, in order to motivate Israelis who have not yet received a third vaccine dose to get the jab.

    1. E clar ca in Israel noua tulpina se lipeste ca timbrul de scrisoare de cei vaccinati, cu precadere, avand in vedere ca oamenii aceia se misca mai mult decat ceilalti, crezand ca sunt "imunizati", asa cum le-au spus martorii lu Covid si presa.

      eu am tot zis asta de saptamani in sir... te vaccinezi -> noile tulpini se lipesc mai rapid de organismul vaccinat ...

      ma si gandesc ca poate prezenta celulelor "cu tepi" (dupa vaccin in corpul vaccinatului) o avea un rol de primire mai usoara, mai rapida a noii variante de virus inauntru. Nu stiu, dar suna logic.  

    ...

    te rog sa intervii la americani caci nu ma lasa sa intru in SUA pt. ca nu sunt vaccinat!! Astia isi fac de cap?

    1. :)

      stai calm... 

      in curand o sa multumesti ca nu ai fost lasat pe teritoriul SUA ca ramai in viata ! ;)

      se pregateste ceva mare 

    Omul asta ar putea avea soarta Ceausestilor dacă mai insista. Poporul se va ridica.

    1. nu e vorba de el ca el e tip de treaba... e vorba de sleahta de golani din tot sistemul care s-a trezit sa aiba veleitati de mini-Ceausesti

      A fost propus și promovat de masonerie.

      Știu asta de la fostul iubit al fiicei celui ce l-a promovat, maaaare maestru de gradul 33.

      Omul bnd-ului. Foarte de treabă crabu" pe două circuite, slugă la Puterile Centrale și la Înalta Poartă. Ce băiat de treabă era și Ceaușescu: nu știa de foame, frig și represiune, iar de vină era anturajul, camarila și soția!!! Ați recunoscut în discursul lui Vali patternul cârmaciului, fuhrerului care nu știe nimic despre atrocitățile comise la ordinul său expres? 

      "Ați recunoscut în discursul lui Vali patternul cârmaciului, fuhrerului care nu știe nimic despre atrocitățile comise la ordinul său expres? "

      ???...  

      Mă refeream la opinia ta despre șeful de treabă, Dolfi, Ceașcă, care nu știe ce face gestapo-ul, securitatea, de lagăre, etc.

      De vină sunt subordonații, soția sau oricine altcineva. 

      De exemplu șeful bun știa despre cele afirmate de Luc Montagnier, virusologul laureat al Premiului Nobel pentru medicină, susține că toți vaccinații „vor muri din cauza îmbunătățirii dependente de anticorpi” 

      Luc Montagnier a confirmat că nu există nicio șansă de supraviețuire pentru persoanele care au primit o formă de vaccin. În interviul șocant, cel mai mare virolog din lume a spus: „Nu există nicio speranță sau tratament posibil pentru cei care au fost deja vaccinați. Trebuie să fim pregătiți să incinerăm corpurile „. Geniul savant a susținut afirmațiile altor virusologi proeminenți după ce a studiat componentele vaccinului. „Toată lumea va muri din cauza îmbunătățirii dependente de anticorpi. Nu se mai poate spune nimic ”.  

      „Este o mare greșeală, nu? O eroare științifică și, de asemenea, o eroare medicală. Este o greșeală inacceptabilă ”, a declarat ieri Montagnier într-un interviu tradus și publicat de RAIR Foundation SUA!!! 

    In poza din articol, zici ca apare mumia lui Imhotep!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb