IOHANNIS:  "Îmi doresc ca în România să apară multe iniţiative de turism cultural, turism rural"

Andrei Stan
Politică / 13 august 2017

Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi, într-un discurs la manifestările festivalului Săptămâna Haferland, că ţara noastră are "nenumărate zone extraordinar de frumoase, dar care încă nu au fost revigorate, încă nu au fost descoperite sau redescoperite" şi că îşi doreşte să apară cât mai multe iniţiative de turism de tip cultural, rural, precum cea a Fundaţiei Michael Schmidt care a dus la renaşterea satului săsesc Criţ.

El a spus că, deşi nu este gazdă, doreşte să le ureze bun venit celor prezenţi, precizând că pentru el nu este prima dată când vine la Criţ.

"Nu sunt gazdă, dar cred că pot să vă spun bun venit fiindcă pentru mine nu este prima dată când vin aici la Criţ şi recunosc că motivaţia pentru care am venit acum este aceeaşi ca şi dăţile trecute", a spus preşedintele Iohannis, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a dorit să mulţumească omului de afaceri Michael Schmidt pentru iniţiativa pe care a avut-o de înfiinţare a fundaţiei care îi poartă numele. "Avem aici o iniţiativă privată a domnului Michael Schmidt şi a fundaţiei pe care a înfiinţat-o care are scop simplu, dar pe care îl găsesc extraordinar, să revigoreze o comunitate şi o regiune tradiţională", a adăugat şeful statului.

Preşedintele a amintit că în urmă cu câteva zile a fost la Sibiu la Întâlnirea saşilor transilvăneni şi a precizat că a spus atunci că de multe ori în satele săseşti locuitorii se mulţumesc cu prezentarea mai mult sau mai puţin cu succes a patrimoniului.

Iohannis a argumentat: "Acum puţine zile am participat la Sibiu, şi ştiu că ne-am întâlnit cu mulţi dintre dumneavoastră la Întâlnirea saşilor. Am spus atunci că, din păcate, în multe comunităţi sau multe localităţi care au avut comunităţi săseşti puternice, frecvenţa acestor comunităţi de multe ori se reduce la prezentarea mai mult sau mai puţin cu succes a patrimoniului. Ceea ce evident lipseşte acolo este esenţa, viaţa, vigoarea, tradiţia trăită. Iată că aceste lucruri aici reapar şi îi felicit pe toţi cei care s-au străduit ca aceste lucruri să se întâmple. Această iniţiativă, iniţiativă privată, este absolut lăudabilă şi nu numai că doresc succes acestei iniţiative şi doresc întregii regiuni, care are oameni foarte frumoşi, zone foarte frumoase, tradiţii frumoase să fie revigorate şi să atragă turişti care poate şi înainte ar fi venit, dar îmi doresc foarte mult ca această iniţiativă să fie văzută şi de alţii, să fie văzută, şi dacă se poate, încercată şi în altă parte".

La finalul discursului, preşedintele i-a felicitat pe organizatori şi a spus că le doreşte succes cu această manifestare "care în esenţă promovează ceva foarte gustos şi anume mâncarea tradiţională săsească".

"Dar îmi doresc ca în România să apară multe alte astfel de iniţiative de tip turism cultural, turism rural şi atunci vor avea mult mai mulţi ocazia să vadă ce frumos este în România", a subliniat şeful statului.

Astăzi este Ziua satului Criţ care se sărbătoreşte în fiecare an în cadrul Săptâmânii Haferland, celelalte localităţi participante la festival în perioada 9-14 august fiind Archita, Roadeş, Homorod, Viscri, Buneşti, Saschiz, Meşendorf, Rupea şi Cloaşterf. Organizatorii au anunţat că se aşteaptă ca această manifestare să aducă peste 5.000 de turişti în zonă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. corect,tari precum Cehia este un succes turismul rural. dar atentie,infrastructura lasa de dorit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb