Iohannis, întâlnire cu subsecretarul pentru Afaceri Politice al SUA

E.M.
Politică / 10 ianuarie 2019

David Hale (Sursa foto: Twitter)

David Hale (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis, l-a primit astăzi pe David Hale, subsecretarul de stat pentru afaceri politice în Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România. Klaus Iohannis a reiterat angajamentul României pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, în timp ce oficialul american a subliniat importanţa ca România să rămână un aliat predictibil, care respectă şi valorile democratice şi în care corupţia este combătută cu fermitate.

Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat că una dintre priorităţile cheie ale politicii externe a României rămâne întărirea relaţiei transatlantice, din poziţia de stat care este puternic dedicat în egală măsură atât proiectului european, cât şi Parteneriatului Strategic cu SUA.

"În acest sens, Preşedintele României a evidenţiat că Preşedinţia Consiliului UE, exercitată de ţara noastră, reprezintă o oportunitate deosebită, inclusiv pentru promovarea şi consolidarea parteneriatului transatlantic. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că relaţia transatlantică este importantă atât pentru securitatea şi prosperitatea comune ale Uniunii Europene şi ale SUA, fiind în acelaşi timp şi elementul coeziv fundamental al NATO, cât şi pentru setul esenţial de valori democratice ale comunităţii occidentale din care facem parte împreună", a transmis Administraţia Prezidenţială, informează News.ro.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis a reiterat angajamentul "clar şi ferm al ţării noastre de a acţiona ca furnizor de securitate şi stabilitate în regiune, precum şi pentru împărţirea corectă a responsabilităţilor (fair burden sharing) în cadrul NATO, prin continuarea implementării măsurii de alocare a 2% pentru cheltuieli de apărare, cu rol important în realizarea coeziunii transatlantice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb