Iohannis: Niciodată nu am fost de acord că trebuie să dăm acte normative pentru o persoană

E.D.
Politică / 7 ianuarie 2015

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu va da replici prin media în ceea ce priveşte OUG privind doctoratul lui Victor Ponta, însă a menţionat că niciodată nu a fost "de părere că trebuie să dăm legi pentru o persoană".

"Cu siguranţă nu voi da replici prin media. Totuşi, preşedintele trebuie să aibp curajul să nu comenteze absolut tot. Preşedintele nu e analist, el trebuie să dea mesaje în zonele importante. Despre OUG se poate povesti foarte mult", a spus preşedintele la Adevărul Live.

Întrebat dacă va aproba legea de aprobare a OUG, Kalus Iohannis a declarat că va delibera şi va lua o decizie.

Acesta a menţionat că are o "relaţie de lucru" cu premierul Victor Ponta şi că i se pare normal să discute cu acesta atunci când situaţia o impune.

"Aşa am vrut să fie relaţia, cum se vede, o relaţie de lucru. Nu avem niciun fel de coabitare, de pact sau înţelegere. Eu sunt preşedintele României, prim-ministrul are atribuţiile lui. Mie mi se pare absolut normal să vorbim împreună fiindcă răspundem de bunul mers al României. Nu este o declaraţie teatrală. Asta este. Mi se pare normal să ne întâlnim atunci când situaţia o impune, într-o săptămână ne întâlnim, cealaltă poate da, poate nu, poate trece o lună, dar nu pot să-mi imaginez cum preşedintele şi prim-ministrul să lucreze pentru România dacă nu vorbesc. Trebuie să existe discuţii", a afirmat Iohannis la Adevărul Live.

El a arătat că discuţiile cu premierul sunt discuţii de lucru, nu politice.

"Sunt lucruri concrete care, atunci când sunt de actualitate, trebuie discutate, trebuie eu să fiu informat despre lucrurile care se petrec. Nu sunt discuţii politice, sunt discuţii între preşedinte şi prim-ministru, cum se fac în toate ţările, şi numănui nu i se pare senzaţional. Este o schimbare de paradigmă. Vreau să intrăm şi aici într-o normalitate. Nu la televizor îşi dau teme reciproc într-o democraţie normală, ci se întâlnesc, discută ce este atunci de actualitate, pe urmă îşi face fiecare treaba. Nu trebuie să avem niciun contract de coabitare. Suntem obligaţi prin natura funcţiilor pe care le avem să ne întâlnim ca să fim informaţi, ca să prevenim apariţia unor teme de conflict între palate. Şi aici lucrurile au intrat, în accepţiunea mea, într-o normalitate", a adăugat Iohannis.

El a susţinut că are păreri diferite în foarte multe chestiuni faţă de premier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb