Iohannis participă la semnarea Tratatului de cooperare şi integrare franco-german

V.D.
Politică / 22 ianuarie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis participă, astăzi, la Aachen, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, unde va rosti o alocuţiune din poziţia de reprezentant al României în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, şeful statului are programată şi o întâlnire cu militarii români de la baza militară NATO de la Geilenkirchen.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa marţi, 22 ianuarie a.c., la Aachen, Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia Cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, şi a Preşedintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Momentul semnării Tratatului, de către Preşedintele francez şi Cancelarul german, în Sala Încoronării a Primăriei oraşului Aachen, va fi precedat de alocuţiuni ale domnilor Armin Laschet, Prim-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia, Marcel Philipp, primar al oraşului Aachen, şi respectiv ale Preşedintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, şi Cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel. Ulterior semnării documentului, vor susţine alocuţiuni Preşedintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, Preşedintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, şi Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker", anunţă Administraţia Prezidenţială.

Ideea încheierii unui nou tratat de cooperare franco-german a fost menţionată de Preşedintele Emmanuel Macron în discursul său de la Sorbona, intitulat Iniţiativă pentru Europa, din septembrie 2017. Ulterior, Cancelarul Angela Merkel şi Preşedintele Emmanuel Macron au anunţat încheierea viitorului instrument de cooperare printr-o Declaraţie comună adoptată la 22 ianuarie 2018, la 55 de ani de la semnarea Tratatului de la Elysee de către Preşedintele Charles de Gaulle şi Cancelarul Konrad Adenauer, document care a formalizat şi instituţionalizat reconcilierea franco-germană postbelică.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De ce nu se duce Viorica Vasilica??

    1. Pt că Veorica în înfiat copi întimp ce Klawn a valorificat copi.

    ....Aici se merge pe INVITATIE nu pe VRUTE....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb