IOHANNIS RECUNOAŞTE HIBELE DOCUMENTULUI TRIMIS LA BRUXELLES Proiectele neeligibile, scoase din PNRR

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 5 august 2021

Preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trimis iniţial Comisiei Europene de către guvernul Cîţu nu este unul perfect, că are mai multe proiecte care nu sunt eligibile şi care ar urma să fie scoase din documentul respectiv.

"Da, PNRR-ul nostru, ştim, am ştiut de la început că nu este perfect. De aceea, dacă vă amintiţi, am spus de acum câteva luni de zile, că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caută soluţii, se schimbă anumite părţi din Plan. Da, aşa este, nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, (...) şi, da, dacă sunt proiecte, care, din punctul de vedere al Comisiei nu sunt eligibile, ele se scot din plan. Asta este, nu este foarte complicat. Nu tot ce este pus acolo, în PNRR la noi, va fi realizat, dar ceea ce rămâne - şi asta este pretenţia mea şi am spus-o foarte franc şi miniştrilor - ceea ce rămâne în Plan, şi rămâne fiind eligibil şi finanţabil, trebuie pus în practică. Nu pot să accept să avem un plan, care, generic, este aprobat, banii sunt disponibili şi să nu realizăm proiectele din motive birocratice. (...) Aşa ceva, de data asta, nu mai accept. Deci, vom avea PNRR, va fi finanţat, probabil unele proiecte vor fi scoase, dar de-abia atunci începe greul, fiindcă aceste proiecte trebuie implementate, trebuie realizate într-un timp foarte scurt", a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis.

Declaraţia preşedintelui Iohannis vine ca urmare a recentului articol publicat de ziarul german Die Welt în care se afirmă că PNRR-ul României va fi respins de Comisia Europeană.

Tot ieri, preşedintele s-a declarat nemulţumit de întârzierea anumitor reforme de către actuala coaliţie de guvernare, unele dintre reforme fiind prinse şi în PNRR.

"Coaliţia funcţionează, dar nu funcţionează perfect; mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ (n.red. - Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie) nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiţiei - nici nu există un proiect acceptat în coaliţie. Şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucruri şi sunt şi alte şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că liderii coaliţiei se întâlnesc şi discută", a spus Klaus Iohannis, care a concluzionat că actuala coaliţie guvernamentală va funcţiona la parametri optimi, după ce se va roda şi mecanismele vor funcţiona foarte bine.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ... are carență de neuroni ??? : parcă se ,, ipoteza " ...

    alooo sri ! nu mai asteptati teroristi , aveti aici sub nasul vostru , unul, ghinea ghinion ! sau nu e voie ? cu dna , ce sa-mi mai bat gura ?!

    "Liberalii" tai au mai băgat vreo 14000 bugetari, așa de capabili ca nici nu au auzit vreodată de project management cu caiete de sarcini, tech specs, deadlines, etc...or fi rude, bate-i-ar vantu?

    PNRR s-a fâsâit înainte de a începe.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb