ION ILIESCU, DUPĂ SUSPENDĂRILE DIN PSD: Este important ca fiecare partid să meargă în alegeri cu oameni credibili

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 30 martie 2004

Preşedintele Ion Iliescu consideră că este important ca fiecare formaţiune politică să prezinte la alegeri candidaţi credibili, care au credit în ochii electoratului. Şeful statului a declarat ieri, citat de Rompres, că "fiecare formaţiune politică trebuie să-şi judece bine purtătorii de drapel, să meargă în faţă cu oameni credibili, cu oameni care se bucură de încrederea cetăţenilor. Aceasta ţine de autoritatea morală a fiecăruia în parte. Autoritatea morală a membrilor unei formaţiuni, dă forţa şi autoritatea morală formaţiunii res-pective, de aceea este bine ca fiecare formaţiune să fie foarte exigentă cu membrii săi şi cu comportamentul acestora".

Afirmaţiile lui Iliescu vin ca urmare a acţiunilor recente din cadrul partidului de guvernămînt, privind suspendarea din funcţie a unor lideri din teritoriu. Preşedintele este de acord cu anchetele desfăşurate de PNA, asupra activităţii unora dintre foştii lideri de filiale destituiţi: "este mai bine ca aceste chestiuni să se limpezească şi asta nu este rău, e o practică obişnuită. Pot să se confirme sau nu suspiciunile asupra unui om sau altul, dar nu e bine să sufere din cauza unora sau altora o formaţiune politică. Dar clarificarea situaţiei fiecăruia e o treabă care poate să şi dureze în timp, însă asta nu înseamnă blamarea pentru totdeauna a unui om asupra căruia planează anumite suspiciuni".

Referitor la cei care vor fi prezenţi pe listele electorale, Iliescu a amintit că ultimul cuvînt de spus îl vor avea alegătorii, fapt confirmat şi de ultimele alegeri, cînd principalul partid al fostei coaliţii de guvernămînt, PNŢCD, nu a putut intra în Parlament ca urmare a numărului redus de voturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb