Ion Ţiriac controlează două din asociaţiile interesate de preluarea fondului de vînătoare: "Zimbrul" şi "Wild Boar"

Eli Roman
Ziarul BURSA #Companii / 30 septembrie 2005

Licitaţia pentru atribuirea dreptului de gestionare a fondului de vînătoare Balc, din judeţul Bihor, desfăşurată ieri, la Ministerul Agriculturii, a fost cîştigată de Asociaţia de Vînătoare "Wild Boar". În condiţiile în care Asociaţia "Zimbrul" Bucureşti a renunţat să mai participe la licitaţie, s-au prezentat doar doi licitatori: Asociaţia de Vînătoare "Wild Boar" şi AJVPS Bihor. AV "Wild Boar" a cîştigat fondul de la Balc pentru suma de 89.500 RON. În termen de cinci zile se pot face contestaţii, după care se va valida rezultatul licitaţiei. Unul din motivele pentru care Asociaţia "Zimbrul" Bucureşti nu a mai participat l-ar putea reprezenta şi faptul că, în urmă cu trei săptămîni, SC "Wild Boar" SRL a adjudecat Complexul de vînătoare Balc, la licitaţia organizată de "Romsilva". "Complexul de vînătoare Balc a fost concesionat de la RNP pentru o perioadă de 49 de ani", ne-a declarat Nicolai Mîndrilă, avocatul care a reprezentat AV "Wild Boar" la licitaţia fondului de la Balc.

După validarea rezultatului, urmează să fie încheiat un contract pe 10 ani de zile între Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vînătoare Oradea şi asociaţia cîştigătoare. În baza acestui contract, asociaţia va plăti anual suma de 89.500 RON. Jumătate din această sumă va intra în bugetul statului, iar jumătate va fi dată proprietarilor de terenuri agricole şi forestiere din perimetrul fondului de vînătoare, proporţional cu suprafaţa deţinută. Asociaţia cîştigătoare va trebui să respecte cotele de vînătoare stabilite anual de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

Fondul de vînătoare de la Balc se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de hectare, în interiorul acestuia existînd un ţarc de 1.300 de hectare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb