Ionuţ Stroe: "Fermierii români pot fi ajutaţi cu măsuri inteligente, nu cu sloganuri sau măsuri radicale"

I.A.
Politică / 20 aprilie 2023

Ionuţ Stroe: "Fermierii români pot fi ajutaţi cu măsuri inteligente, nu cu sloganuri sau măsuri radicale"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe afirmă astăzi că fermierii români pot fi ajutaţi cu măsuri inteligente, nu cu sloganuri sau măsuri radicale, el precizând că peste 15 zile fermierii afectaţi de tranzitul cerealelor din Ucraina pot deja să depună actele pentru ajutorul de la Guvern, cei 20 de milioane de euro, din care jumătate sunt bani europeni şi jumătate de la buget, conform news.ro.

Stroe mai spune ca urmare a intervenţiei premierului la Bruxelles, banii sunt deja disponibili, pentru că am ales să dialogăm cu Comisia Europeană, în loc să ne auto-izolăm.

Purtătorul de cuvânt PNL a transmis: "Fermierii români pot fi ajutaţi cu măsuri inteligente, nu cu sloganuri sau măsuri radicale. Peste 15 zile fermierii afectaţi de tranzitul cerealelor din Ucraina pot deja să depună actele pentru ajutorul de la Guvern, cei 20 de milioane de euro, din care jumătate sunt bani europeni şi jumătate de la buget".

Ionuţ Stroe arată că una dintre urmările intervenţiei premierului la Bruxelle sunt banii deja disponibili, pentru că am ales să dialogăm cu Comisia Europeană, în loc să ne auto-izolăm.

Ionuţ Stroe a transmis pe Facebook: "În plus, va exista şi un al doilea pachet de bani europeni pentru agricultori, dublu ca valoare, de 100 de milioane de euro - din care România va putea să obţină o sumă importantă. Poziţia guvernului şi a PNL a fost una corectă: banii europeni se obţin prin abordări europene! Ministrul Daea trebuie să continue pe această linie a dialogului şi pe strategia care a dat roade din partea României".

El menţionează că suntem în UE şi trebuie să ştim să beneficiem la maxim de solidaritatea pieţei comune.

Stroe a adăugat: "Ţările care au încercat să-şi închidă graniţele cu Ucraina şi să acţioneze singure, individual, vor pierde banii sau vor trebui să revină la o poziţie comună, europeană. Orice formulă în care încercăm să ne auto-izolăm prin măsuri populiste, dar goale de conţinut, este perdantă".

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat astăzi, în şedinţa de Guvern, că pe ordinea de zi se află lo hotărâre de guvern prin care se asigură mecanismele de alocare a celor 10 milioane de euro de la CE şi 10 milioane de euro de la bugetul Ministerului Agriculturii. El a arătat că la 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, fermierii pot să îşi depună documentele la APIA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inca o mostra de tupeu maxim si bataie de joc la adresa fermierilor romani din partea infractorilor din PNL! Pt ca e cunoscut faptul ca, multi dintre smecherii PNL-ului cumpara mizeria aia de-i zice grau de la "fratii lor" ucrainieni, la preturi derizorii, falimentand fermierii romani, dar mai ales, imbolnavindu-i grav pe toti romanii care vor consuma din produsele de panificatie, ce folosesc mizeriile otravitoare si modificate genetic ale banderistilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb