Iranul avertizează SUA şi Israelul cu un răspuns "devastator"

F.B.
Internaţional / 24 septembrie 2018

Iranul avertizează SUA şi Israelul cu un răspuns "devastator"

Adjunctul şefului Gărzilor Revoluţionare ale Iranului, Hossein Salami, a avertizat liderii Statelor Unite şi ai Israelului că trebuie să se aştepte la un răspuns "devastator" din partea Teheranului, după ce i-a acuzat că au fost implicaţi în atacul din timpul unei parade militare din oraşul Ahvaz, scrie Reuters.

"Aţi văzut cum ne-am răzbunat în trecut... Veţi vedea că răspunsul nostru va fi zdrobitor şi devastator şi veţi regreta ce aţi făcut", a declarat Salami într-un discurs rostit în timpul funeraliilor victimelor atacului.

Ministrul serviciilor secrete din Iran, Mahmoud Alavi, a declarat că mai mulţi suspecţi au fost deja arestaţi în legătură cu atacul.

Sâmbătă, persoane înarmate au deschis focul în timpul unei parade militare din Iran, în oraşul sud-vestic Ahvaz, ucigând 25 de persoane.

Agenţia de stat a Iranului, Amaq, a postat un videoclip cu trei bărbaţi într-un vehicul, despre care a precizat că se îndreptau spre paradă pentru a coordona atacul.

Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, a acuzat statele din Golf susţinute de SUA şi Israel că au coordonat atacul.

"Această crimă este o continuare a planurilor statelor din regiune care sunt marionetele Statelor Unite iar scopul lor este să creeze instabilitate în ţara noastră tragă", a declarat Khamenei.

Televiziunea de stat din Iran a informat că atacul a avut ca ţintă o tribună în care se aflau oficiali iranieni care veniseră să asiste la parada din oraşul Ahvaz, care marchează începutul războiului cu Irakul din 1980.

O mişcare de opoziţie arabă denumită Rezistenţa Naţională din Ahvaz a revendicat atacul. Toţi cei patru atacatori au fost ucişi. De asemenea, atacul a fost revendicat şi de ISIS, însă niciuna dintre grupări nu a oferit dovezi în acest sens.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb