Iranul îl convoacă pe ambasadorul Regatului Unit

V.G.
Internaţional / 10 decembrie 2022

Iranul îl convoacă pe ambasadorul Regatului Unit

Iranul l-a convocat astăzi pe ambasadorul Regatului Unit, aceasta fiind a 15-a convocare în decurs de trei luni a unui diplomat occidental în această ţară, care se confruntă cu o amplă mişcare de contestare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Câteva ore mai devreme, ieri seara, Ministerul Afacerilor Externe de la Teheran l-a convocat pe ambasadorul Germaniei, Hans-Udo Muzel, pentru a protesta "energic" împotriva "ingerinţei continue a Berlinului în problemele Republicii Islamice Iran şi împotriva intervenţiei ei inacceptabile".

Iranul este scena unor proteste declanşate de moartea, pe 16 septembrie, a tinerei Mahsa Amini, o kurdă iraniană de 22 de ani, decedată după ce fusese arestată de poliţia moravurilor, care îi reproşa că a încălcat codul vestimentar strict ce le impune femeilor să poarte văl în public.

Regimul de la Teheran denunţă aceste manifestaţii drept revolte încurajate de Occident, în special de SUA.

Astăzi, ambasadorul Regatului Unit, Simon Shercliff, a fost convocat la Ministerul de Externe iranian, care a protestat împotriva susţinerii acordate de autorităţile britanice terorii şi revoltelor şi împotriva impunerii de sancţiuni ilegale împotriva unor cetăţeni iranieni, potrivit agenţiei de presă IRNA.

Ambasadorul britanic a fost informat că Iranul îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri.

Joi, şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a condamnat executarea lui Mohsen Shekari, un iranian de 23 de ani declarat vinovat de implicare în mişcarea de contestare. "Dispreţul regimului iranian pentru viaţa umană este fără limită", a spus ea.

Aceasta este a 15-a convocare în decurs de trei luni a unui diplomat occidental în Iran. Ambasadorul britanic a fost convocat de cinci ori la Ministerul de Externe iranian, iar colegul său german - de patru ori.

În afară de ambasadorii britanic şi german, Ministerul Afacerilor Externe al Iranului i-a convocat pe ambasadorii Franţei, Australiei, Norvegiei şi Danemarcei.

Într-un comunicat separat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Nasser Kanani, a acuzat Australia de "ingerinţă în problemele interne ale Iranului şi de incitare la violenţă şi ură".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Omul este o fiinta libera . Asa a fost lasat de dumnezeu. Dumnezeu nu angajat politie sau jandarmi care sa-i oblige pe oameni sa-l iubeasca. Nu poate conducerea unei tari sa impuna o religie mai ales ca stnt mai multe culte . Si conducerea imperiului roman a incercat sa-i oblige pe oameni sa se inchine la tot felul de zei . Cei care refuzau erau torturati si ucisi . Astazi in spatiul detinut de romani predomina crestinismul . Cmcluzia ? Prin constrangere nici o data o tara nu poate impune o relie.

    1. ca de obicei, religia e dar un pretext, miza e puterea, aia a oamenilor nu a zeilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb