Iranul plănuieşte un lockdown pe termen nedefinit

G.U.
Internaţional / 14 noiembrie 2020

Iranul plănuieşte un lockdown pe termen nedefinit

Iranul plănuieşte să intre într-o nouă fază a măsurilor anti-coronavirus, cu un lockdown strict şi pe termen nedefinit la nivelul întregii ţării, în încercarea de a limita răspândirea puternică a pandemiei, relatează DPA, conform Agerpres.

"Aceste măsuri de izolare vor intra în vigoare la 21 noiembrie şi sunt necesare pentru a salva vieţi", a spus sâmbătă preşedintele Hassan Rouhani într-un discurs televizat.

Restricţiile asupra vieţii publice vor continua pe termen nedefinit, până când numărul de noi cazuri de infectări cu coronavirus şi cel al deceselor vor scădea, a adăugat el.

"Oamenii trebuie să accepte realitatea amară că această problemă va rămâne cu noi mult timp şi că vom fi nevoiţi să trăim cu acest musafir nedorit în această perioadă", a spus Rouhani.

Detaliile despre noile restricţii, inclusiv despre sectoarele economice care vor fi afectate şi dacă vor fi impuse de asemenea şi interdicţii de circulaţie, vor fi anunţate de echipa de criză privind coronavirusul până la 21 noiembrie, a precizat preşedintele iranian.

Rouhani s-a opus în ultimele luni unei reveniri la lockdown-ul total impus la începutul anului, invocând considerente economice. Cu toate acestea, o înmulţire dramatică a numărului de noi cazuri în ultimele săptămâni a forţat aparent guvernul să îşi schimbe poziţia, notează sursa citată.

Bilanţul oficial al deceselor cauzate de pandemie în Iran este în prezent de peste 40.000, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate până acum a ajuns la aproape 740.000. Cu toate acestea, capacitatea de testare este limitată, ceea ce înseamnă că numărul real de cazuri ar putea fi de două ori mai mare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asa sa faca!Sa ii bage in carantina totala ,pe termen nedefinit si pe teroristii Al Qaeda de pe teritoriul lor.In acest mod vor salva vieti nevinovate.

    eu as propune un lockdown planetar de vreo 3 luni concomitent cu campanii de vaccinare globala concomitenta in toate tarile (cu pregatirea mecanismelor de distributie in fiecare tara si distribuirea vaccinului inainte / in timpul lockdown-ului).

    presupune multa organizare dar inchidem problema pandemiei pt totdeauna.  

    un pic de efort si apoi ...gata! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb