Irlanda anunţă noi restricţii înainte de Crăciun

G.B
Internaţional / 4 decembrie 2021

Irlanda anunţă noi restricţii înainte de Crăciun

Guvernul irlandez a anunţat ieri introducerea de noi restricţii, printre care închiderea discotecilor şi distanţarea socială în anumite locuri, pentru a încerca să limiteze contaminările cu COVID-19 şi a preveni răspândirea noii variante Omicron, notează AFP, citată de Agerpres.

"A merge înainte în perioada Crăciunului fără restricţii vizând să reducă volumul contactelor personale este pur şi simplu un risc prea mare", a spus premierul Michael Martin, adresându-se irlandezilor.

Urmând recomandările autorităţilor sanitare, de marţi, 7 decembrie, până la 9 ianuarie, discotecile vor trebui să se închidă, iar distanţarea socială va fi restabilită în baruri, restaurante şi hoteluri, cu servire în sală şi maxim şase persoane la o masă.

Capacitatea de primire este redusă la jumătate în instituţiile culturale şi pentru evenimentele sportive, unde purtarea măştii este obligatorie.

În plus, se recomandă limitarea la maxim patru familii a întâlnirilor la domiciliu.

La mijlocul lui noiembrie, Dublinul anunţase deja o serie de măsuri pentru a stopa resurgenţa coronavirusului în Irlanda şi pentru a proteja sistemul medical, la doar câteva săptămâni după ridicarea aproape integrală a restricţiilor în vigoare.

Executivul recomandase să lucreze de acasă atunci când era posibil şi a avansat ora de închidere a barurilor şi restaurantelor la miezul nopţii. Certificatul sanitar, aplicat deja în baruri, restaurante şi cluburi de noapte, fusese extins la locurile de agrement.

Deşi campania de vaccinare este un succes şi creşterea contaminării a putut fi "stabilizată", apariţia variantei Omicron, un caz fiind depistat în Irlanda, reprezintă "o sursă de îngrijorare", a spus Michael Martin.

"Vom face tot ce ne stă în putinţă rezonabil pentru a împiedica această nouă variantă să circule în ţară", a insistat el. "Dacă Omicron se implantează şi este mai transmisibil, posibilitatea de a avea o criză foarte gravă este evidentă", a subliniat şeful executivului de la Dublin.

Irlanda, cu o populaţie de 5 milioane de locuitori unde aproape 90% dintre cei peste 12 ani sunt complet vaccinaţi, a înregistrat vineri 5.419 de cazuri pozitive, potrivit ultimelor date oficiale. Pandemia a făcut în ţară peste 5.700 de morţi, reaminteşte AFP.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. "90% dintre cei peste 12 ani sunt complet vaccinaţi, a înregistrat vineri 5.419 de cazuri pozitive" - concluzia dementilor este sa mai faca intepari, mai multe, sa fie 'mai complet vaccinati' Cand vor avea 190% "complet vaccinati" si vor avea mai multi infectati vor 'vaccina' si animalele.

    1. Irlandezii la 5 milioane de locuitori au 5700 de morti, romanii la 20 de milioane de locuitori au 56890 de decese. Adica, irlandezii la 1 milion de locuitori au 1140 de decese iar noi la 1 milion de locuitori avem 2844 de decese. Raportul este de 1:2,5. I-am luat! Ce slabi sunt irlandezii astia, nu au curaj nici sa moara!

      aia 56890 de morti mai au si cancere si ciroze etc nu-s morti doar de covid . las-o moarta cu statistica lui peste din pix . p.s . n-am ras de loc la glumita ta !

      N-aveai cum sa razi ca adevarul doare.

      corect, raportarile in Romania au fost jalnice....

      urmaream cu maxim amuzament un fapt: cand mureau 500-700 romani pe zi de ... covid (cica!) ... am urmarit si datele numarului TOTAL de romani morti indiferent de cauze ... culmea ramasese la acelasi nivel ca inainte de Ianuarie 2020 !!!! ...tot... 500-700 romani pe zi!  

      ce inseamna asta?  

      raportare dupa ureche... indiferent de ce mureai... covid , tata! Nu altceva!

      Mint astia in statistici de te doare mintea, frate! Si mint si prost ca e usor sa ii prinzi cu ocaua mica!  

      Chiar asa? Si ar trebui sa te credem pe cuvant, nu?

      Nu cumva totalul era chiar mai mic decat numarul de decese de Covid? Poate ca mai si inviau. 

      Presupunand ca statistica este adevarata si romanii nu au trisat deloc marcand decese din alte motive ca decese covid, acest raport de 2 la 1 dintre Romania si Irlanda nu ti se pare ca are legatura cu sistemul medical si starea spitalelor?

      Worldbank ne spune rata de decese la 1000 de locuitori in 2019. 

      Irlanda 6 

      Romania 13 

      Iata deci explicatia pentru raportul de 2x. 

      Raspunsul complet ar fi prea lung astfel ca punctez doar cateva idei.

      Evident ca se poate discuta despre un efect al starii sistemului medical asupra mortalitatii, insa foarte putin probabil sa explice intreaga diferenta (este prea mare pentru a fi explicata statistic printr-un singur factor). 

      Suntem pe locul 8 in topul tarilor cu cea mai mare mortalitate (worldpopulationreview): 

      ”R omania's death rate is the eighth-highest in the world at 13.099 deaths per 1,000. The leading causes of death in Romania are cardiovascular disease, malignant tumors, digestive diseases, accidents, injuries and poisonings, and respiratory diseases. Additionally, the infant mortality rate in Romania the highest in the EU at about 8 per 1,000. This is likely because of the shortage of doctors. About 43,000 doctors have left Romania since 2007 to look for opportunities elsewhere.” 

      Profilul principalelor boli mentionate in cazul Romaniei sugereaza ca efectul cel putin a inca unei variabile ar fi interesant de analizat, este vorba despre educatie (ca numar de ani de scoala si calitate a invatamantului). 

      Un articol destul de recent (”The Increasing Mortality Gap by Education”) ofera informatii despre cateva mecanisme prin care educatia ar avea impact asupra mortalitatii: ”Educational attainment could affect life expectancy in a number of ways: each additional level of education is correlated with higher levels of income, health / “healthier lifestyles” (less likely to be smokers), better-paying / more stable jobs that provide health insurance, etc. There might also be an issue of sel ection, whe rethose who engage in “riskier” behaviors or generally have poorer health end up relatively less educated.” 

      Revenind la cazul Romaniei, educatia cel mai probabil are un rol important in cresterea venitului, alegerea unui stil de viata mai sanatos, constientizarea relatiei dintre stilul de viata si posibilitatea aparitiei unor boli, un nivel mai ridicat de igienă, apelul crescut la masuri preventive (indeosebi evaluari medicale periodice inainte de aparitia unor simptome), accesul la servicii medicale mai bune, cautarea unei a doua opinii de specialitate in cazul unui diagnostic, o complianta mai buna la tratament dupa instalarea unor boli etc. 

      Intorcandu-ne la intrebarea despre Covid, o investigatie foarte probabil ca ar identifica daca si in ce masura o parte dintre aceste mecanisme care fac legatura dintre educatie si mortalitate in general pot explica si rata mai mare a mortalitatii datorate infectiei cu Covid.

      M-am saturat de explicatiile legate de educatia poporului prost care nu stie cum sa isi apere sanatatea. Dta, domnule/doamna, care scrii asta, ai vorbit vreodata cu medici de familie din Romania, sau chiar cu medici specialisti?

      Eu, pentru un caz in familie de infectie a urechii, pe care singurul medic specialist dintr-un oras de 40 000 de locuitori nu a stiut ce sa faca si a facut trimitere la Bucuresti, iar la Bucuresti la spitalul de stat specializat, de pe str Panduri cu 13 Sep, sefa departamentului vedea ca singura optiune o operatie distrugatoare pentru tesutul osos din spatele urechii... 

      Ei bine, doar la dr Hassan Masri de la spitalul Min de Justitie am gasit o rezolvare medicamentoasa dupa un protocol pe care il citisem ca exista in studii si spitale occidentale. La fel cu alte situatii de neurologie, unde vreau sa laud pe dna doctor Adina Craciunoiu, dupa ce am trecut pe la alti doi, si tratamente esuate, chiar periculoase pentru pacient. 

      Sa mai vorbesc de malpraxisul GENERALIZAT din stomatologie? 

      Mediocritatea medicilor din Romania este INGROZITOARE. De aia romanii sarmani nu au incredere in ei, simt pe propria piele ca medicii nu ii pot ajuta decat in putine cazuri. 

      Dar saracia, da, poate fi considerata ca fiind factorul principal care duce la evitarea spitalelor in care mortalitatea de orice este probabil mult mai mare decat in Irlanda.

      Poporul roman are o sanatate precara in general si de aceea are o mortalitate dubla fata de Irlanda in 2019, si de aceea are si o mortalitate dubla din cauza Covid in 2020-2021.

      Putem deci exclude vaccinarea acum din discutie? Si sa ne concentram si pe alte subiecte, cum ar fi aducerea nivelului de vitamina D din sange la nivelurile recomandate? 

      Discutia era despre factori care pot explica mortalitatea generala si cea datorata Covid. Educatia are sanse destul de bune in limitarea efectelor ignorantei in domeniul sanatatii.

      Prostia, ca si incapacitate cognitiva semnificativa si permanenta rezutata dintr-o patologie cu substrat organic, reprezinta o stare de exceptie de la normalitate, evident afectand doar un mic procent al poporului roman, la fel ca si la restul popoarelor. 

      Malpraxis-ul nu este un termen autohton si nici o realitate intalnita doar in Romania. Pot fi cautate materiale care discuta frecventa si amploarea malpraxis-ului in diferite tari. Fiecare tara incearca sa reduca frecventa si amploarea sa cu diverse masuri, obtinand diverse rezultate. Cu siguranta ca si in Romania se poate face mult mai mult in aceasta directie.  

      In mesajul la care ati reactionat am oferit un raspuns la intrebarea daca nu cumva diferenta de mortalitate din cauza Covid-ului poate fi pusa in legatura cu sistemul medical si starea spitalelor. Malpraxis-ul este o problema a sistemului medical. Raspunsul a fost da, cu observatia ca este putin probabil sa fie singurul factor implicat.  

      In literatura de specialitate, pe langa impactul starii sistemului de sanatate si educatiei asupra mortalitatii sunt dezbatute si alte influente, de exemplu: de mediu, genetice, sociale, culturale etc. 

      Dumneavoastra puteti aprecia cel mai bine in ce masura, intr-o tara cu un sistem medical nesatisfacator, in cazurile concrete prezentate de dumneavoastra, educatia dumneavoastra, prin resursele financiar-materiale pe care le aveti disponibile, cautarea si accesul la servicii medicale mai bune, cautarea unei a doua opinii de specialitate in cazul suferintelor mentionate, acces la informatii de specialitate mentionate in protocoale si studii din strainatate, a avut un rol in gasirea tratamentelor sau a fost doar noroc ori altceva.

      Evitarea spitalelor romanesti nu are loc doar pe fondul saraciei. Si persoane cu o stare financiara buna pot evita spitalele din Romania sau uneori cel putin pe cele de stat. Este mai degraba vorba de o atitudine marcata de neincredere. Aceasta neincredere cu siguranta are la baza nenumarate exemple negative reale dar este si mult amplificata prin mesajele si fakenews-urile vehiculate in mass-media si pe retelele de socializare.

      A evita spitalele din cauza neincrederii poate fi o cauza a cresterii mortalitatii generale dar si in cazul infectarii cu Covid deoarece un punct comun este apelul la serviciile medicale cand simptomele sunt mult prea avansate iar sansele de recuperare ori supravietuire infime. 

      Ar fi perfect daca in lupta cu Covid ar fi suficient sa mancam mai mult peste si lactate si sa stam mai mult la soare (sunt principalele mijloace naturale de a combate deficienta de vitamina D). 

      Exista studii in aceasta directie dar inca nu s-a demonstrat ca rezolvarea deficientei de vitamina D ar duce la limitarea drastica sau incheierea pandemiei Covid.  

      Ca urmare, deocamdata nu s-ar recomanda excluderea discutiilor despre vaccinare in gestionarea actualei pandemii.

      da , ma doare in cot !

    Reiterez ideea mea pe care am lansat-o de mult in spatiul public:

    VACCINUL ANTI-COVID ADUCE BOALA ! sa fie clar asta!  

    DACA TE VACCINEZI AI SANSE IMENSE SA FACI IN 2-4 SAPTAMANI COVID .. in plus la 3-6 luni dupa serul anti-covid (de fapt pro-covid) apare fenomenul de imuno-depresie ...ceea ce e deosebit de naspa... pt ca e imuno-depresie generala, nu doar fata de covid!!!!  

    1. Ideea ta? Si cum ti-a venit? Ai avut o strafulgerare din senin sau ai facut o sinteza la sursele antivacciniste?

      Mai uita-te si tu pe date statistice. In perioada dintre doze sunt cele mai multe infectari ca rata a populatiei.

      Iar explicatii medicale au fost deja date. Dar daca doar te uiti la UM Digi si la alte tonomate, nu le afli. Sistemul imunitar este compromis, vaccinatii se afla intr-o stare ca si cum ar fi convalescenti. Deci sunt foarte fragili si de aceea se infecteaza.

      Cauta studii, exista. 

      Studiile spun ca prin vaccinare sistemul imunitar este stimulat.

      Daca sunt si studii care sustin contrariul postati cateva titluri.

      Revista Nature, Cell Discovery, 26 oct 2021. Concluziile sunt ca la nivel patofiziologic, vaccinarea produce un dezechilibru cel putin temporar dar de o durata semnificativa (cel putin 28 de zile) in care sistemul imunitar este intr-o stare neprivilegiata (adica fragila).

      "Comprehensive investigations revealed consistent pathophysiological alterations after vaccination with COVID-19 vaccines" 

      To our surprise, we observed quite consistent pathophysiological changes regarding electrolyte contents, coagulation profiles, renal function as well as cholesterol and glucose metabolic-related features, as if these people had experienced an infection with SARS-CoV-2. In addition, PBMCs scRNA-seq results also indicated consistent reductions in CD8+ T cells and increases in monocyte contents, as well as enhanced NF-?B inflammatory signaling, which also mimicked responses after infection. Surprisingly, type I interferon responses, which had been linked to reduced damages after SARS-CoV-2 infection and milder symptoms, appeared to be reduced after vaccination, at least by 28 days post the 1st inoculation. This might suggest that in the short-term (1 month) after vaccination, a person’s immune system is in a non-privileged state, and may require more protection. 

      Un articol ce merita citit.

      Mesajul autorilor este nuantat: ”...suggesting that perhaps vaccination, while reduced a person’s general antiviral ability, enhanced adaptive immune function specifically towards SARS-CoV-2...”. Se constata o scadere a abilitatii antivirale generale cu o crestere a functiei imune impotriva SARS-CoV-2.

      Nu putetm sti in ce masura efectele mentionate in studiu se aplica populatiei din Romania deoarece studiul utilizeaza vaccinul chinezesc Sinopharm, bazat pe virus inactivat. Vaccinarea in Romania nu a utilizat deocamdata acest vaccin si nici alte vaccinuri cu virus inactivat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb