Israelul a început, duminică, vaccinarea rezidenţilor adolescenţi din grupa de vârstă 12-15 ani împotriva maladiei Covid-19, informează DPA şi Agerpres.
Ministrul Sănătăţii din Israel a declarat că pericolele generate de contractarea acestei boli sunt mai mari decât riscul unor posibile efecte secundare induse prin vaccinare.
"Cazurile de miocardită în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani au fost rare şi cele mai multe dintre ele au trecut fără complicaţii", a precizat ministrul israelian.
Israelul foloseşte în această campanie de vaccinare serul dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech.
Ţinând cont de rata extrem de scăzută a infectărilor cu noul coronavirus din Israel, ministrul a recomandat vaccinarea într-o primă fază a adolescenţilor care sunt pacienţi cu risc crescut, a familiilor pacienţilor cu risc crescut şi a adolescenţilor din familiile care plănuiesc să călătorească în străinătate.
"În afară de grupurile de risc, oricine care este interesat poate să se vaccineze", a adăugat ministrul israelian.
Israelul, care are o populaţie de aproximativ 9 milioane de locuitori, a început vaccinarea rezidenţilor săi în decembrie 2020. Până acum, aproape 5,5 milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 şi peste 5,1 milioane de rezidenţi au primit ambele doze de vaccin.
Numărul noilor infectări şi cel al cazurilor severe de COVID-19 raportate în această ţară au scăzut brusc în ultimele luni.
Doar patru noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii, duminică.
Numărul persoanelor cu forme grave de COVID-19 a scăzut la rândul său şi a ajuns la 230.
În urma acestor rate foarte scăzute, Guvernul israelian a ridicat aproape toate restricţiile antiepidemice săptămâna trecută.
Totuşi, anumiţi experţi avertizează că noile variante ale virusului SARS-CoV-2 ar putea să pătrundă în Israel prin intermediul unor persoane venite din străinătate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.06.2021, 18:46)
Cand stii, conform propriului raport, ca 1 din 5000 de copii vor face miocardita pe termen scurt si nu ai nicio informatie exacta (doar anecdotica) despre efectele pe termen lung, ce face Israelul este o dementa.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.06.2021, 22:44)
Mai degrabă dezinformarea pe care o propagi tu pe aici e dementă.
Toate țările, inclusiv Israelul, își vaccinează populația. Toate au ajuns la concluzia că beneficiile vaccinării sunt mult mult mai mari decât riscurile.
Medici de top, organizații medicale, țări care decid mersul lumii, toate ne spun că e OK. Și totuși câțiva demenți extremi de agresivi în secțiunea de comentarii și câțiva autori iresponsabili în partea de sus o țin cu teoria conspirației, cu Bill Gates și cu toxinele din vaccinuri.
Acum între unii care cred că le bagă Gates cipul în venă și o țară ca Israel care și-a vaccinat aproape întreaga populație tind să dau mai multă crezare Israelului.
1.2. Stai prost cu aritmetica dar bine la fake news (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Alex în data de 07.06.2021, 01:09)
Probabilitatea de miocardita din vaccin este de 0.0055% , din care 95% sunt cazuri usoare .
In Israel, 275 cases of myocarditis were reported between December 2020 and May 2021 among more than 5 million vaccinated people, the ministry said in disclosing the findings of a study it commissioned to examine the matter.
Most patients who experienced heart inflammation spent no more than four days in the hospital and 95% of the cases were classified as mild, according to the study, which the ministry said was conducted by three teams of experts.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.06.2021, 19:16)
Sărmanii copii!