Israelul îşi redeschide parţial graniţele

J.P.
Internaţional / 8 martie 2021

Israelul îşi redeschide parţial graniţele

Israelul îşi redeschide parţial graniţele, inclusiv pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Va fi permisă intrarea în ţară a cel mult o mie de persoane pe zi, dacă vin de la New York, Frankfurt, Paris, Londra, Kiev, Toronto şi Hong Kong, relatează Digi24.

Bucureştiul NU se regăseşte pe această listă, pentru că România este zonă roşie COVID pentru Israel. TAROM anunţă, de exemplu, că a anulat toate cursele către Israel, între 7 şi 20 martie.

După jumătatea lunii martie, numărul străinilor care vor putea intra în ţară ar putea creşte la 3.000 pe zi, iar atunci va fi actualizată şi lista locurilor de unde pot zbura aceştia spre Israel.

Redeschiderea este şi una internă. Barurile şi restaurantele pot primi clienţi, dar în multe locuri e nevoie de certificatul verde care dovedeşte că persoanele respective s-au vaccinat.

Însuşi premierul Benjamin Netanyahu a ţinut să marcheze momentul luând masa la restaurant: "Noroc! Cu paşapoartele verzi restaurantele revin la viaţă, încă trebuie să fim vigilenţi, să ne protejăm singuri, trebuie să purtăm mască, să păstrăm distanţa prevăzută, distanţarea fizică, dar suntem pe cale să depăşim criza, nu mai e mult. Mai trebuie să avem câteva sute de mii de oameni vaccinaţi, mai ales cei de peste 50 de ani, şi trecem de prima fază, reuşim, vom reuşi. Încă nu suntem acolo, dar vom ajunge!" - a fost mesajul de încredere transmis de premier populaţiei.

Trebuie spus că noile măsuri de ieşire din izolare luate în Israel intervin cu 15 zile înainte de noi alegeri naţionale. Este al patrulea scrutin în mai puţin de doi ani. Ultimele sondaje creditează pe primul loc partidul premierului, Likud, de dreapta, dar fără a avea suficient sprijin pentru a forma un guvern cu aliaţii săi, o situaţie ce deja blochează de doi ani scena politică a ţării.

Măsurile de relaxare, validate sâmbătă seara de guvern, erau foarte aşteptate de israelieni, după ieşirea progresivă a ţării din a treia sa carantină, la mijlocul lunii februarie, devenită posibilă în urma unei campanii accelerate de vaccinare în masă. Mai mult de jumătate dintre cei 9,3 milioane de israelieni au primit o primă doză a vaccinului Pfizer/BioNtech, la care Israelul are un acces privilegiat în cadrul unui acord de comunicare a datelor biomedicale asupra efectelor vaccinării. Circa 40% din israelieni au primit şi a doua doză de vaccin.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vaccinatii astia pot transmite boli grave rezultate in urma vaccinarii....Evitati israelul si totul v-a fii ok...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb