Israelul se aşteaptă la o normalizare a relaţiilor cu Bahrain şi Oman

S.B.
Internaţional / 17 august 2020

Israelul se aşteaptă la o normalizare a relaţiilor cu Bahrain şi Oman

Bahrain şi Oman ar putea fi următoarele state din Golf care să urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite şi să normalizeze relaţiile cu Israelul, a declarat duminică ministrul israelian pentru Informaţii, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, Israelul şi Emiratele Arabe Unite au ajuns la un acord istoric de pace, joi, care va duce la normalizarea relaţiilor dintre cele două naţiuni, înţelegere la realizarea căreia a contribuit Donald Trump.

"În urma acestui acord vor veni alte acorduri, atât cu alte state din Golf cât şi cu ţări musulmane din Africa", a afirmat ministrul Informaţiilor, la postul Army Radio.

"Cred că Bahrainul şi Omanul sunt în mod sigur pe agendă. În plus, potrivit evaluării mele, există şansa ca anul următor să avem un acord de pace cu alte ţări din Africa, în primul rând cu Sudanul", a adăugat acesta.

Ambele ţări au apreciat acordul mediat de Statele Unite, dar nu au comentat în privinţa perspectivelor de a normaliza la rândul lor relaţiile cu Israelul.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit în ultimii doi ani cu liderii din Oman şi Sudan, efectuând şi o vizită în Oman în octombrie 2018.

"Mă aştept ca mai multe ţări să ni se alăture în cercul păcii. Aceasta este o schimbare istorică, care dezvoltă pacea cu lumea arabă şi vanasigura o pace reală, conştientă şi sigură cu palestinienii", a spus duminică Netanyahu miniştrilor din cabinetul său, potivit unui comunicat al biroului său.

Acordul dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel întăreşte opoziţie faţă de puterea regională Iran. Palestinienii au denunţat acordul ca pe o trădare.

Ministrul de Externe din Israel şi cel din Emiratele Arabe Unite au inaugurat duminică deschiderea liniilor telefonice dintre cele două ţări cu o convorbire între ei, au anunţat oficiali israelieni şi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Emirate, Hend al-Otaiba, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb