ISU TULCEA: "Incendiul care a afectat peste 400 de hectare din Jurilovca, Sarichioi şi Poligonul Babadag a pornit de la un proiectil tras din poligon de militari francezi"

M.G.
Miscellanea / 23 iulie 2022

Sursa foto: ISU Tulcea

Sursa foto: ISU Tulcea

Incendiul a fost stins după multe ore. Potrivit ISU, o fermă a ars în întregime.

Incendiul care a afectat peste 400 de hectare de vegetaţie din localităţile Jurilovca, Sarichioi şi Poligonul Babadag a fost stins, au anunţat, vineri seară, pompierii din Tulcea. Aceştia au stabilit oficial că focul a pornit de la un proiectil tras din poligonul Babadag.

Incendiul de vegetaţie uscată a izbucnit vineri între localităţile Sălcioara şi Enisala şi în Poligonul Babadag. Incendiul a izbucnit în urma unor trageri cu tunul efectuate de militari francezi, a mai anunţat MApN.

"Intervenţia echipajelor de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a SVSU Jurilovca şi Sarichioi dar şi a forţelor din cadrul MApN, a fost finalizată", a transmis, vineri seară, ISU Tulcea.

Sursa citată a precizat că focul a afectat terenuri din localităţile Jurilovca, Sarichioi şi Poligonul Babadag.

Potrivit ISU, o fermă a ars în întregime.

"Au ars aproximativ 150 de ha de vegetaţie uscată din perimetrul poligonului şi aproximativ 250 de ha de vegetaţie uscată din izlazul comunei Jurilovca. Din suprafeţele menţionate anterior, se numără şi suprafaţa fermei care a ars (54 ha). În ceea ce privesc urmările produse la ferma agricolă, colegii au constatat că aceasta a ars în întregime. Mai exact, un săivan pentru animale, o casă de locuit de 16 mp, o cocină de porci, 400 de baloţi de fân, 4.000 de baloţi de paie şi 600 de baloţi de lucernă, 19 tone de orz, 18 animale (10 oi şi 8 porci)", au mai transmis pompierii.

Au fost salvate de către pompierii militari, împreună cu SVSU Jurilovca şi proprietar 435 de oi.

"La momentul producerii incendiului erau evacuate din săivanul pentru animale şi au fost îndepărtate de pericol. Cauza probabilă de producere a incendiul, a fost căderea unui obiect proiectil", a mai transmis ISU Tulcea.

Focul a izbucnit în jurul orei 13.00.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Aproape sigur ca mancatorii de branza si usturoi au primit o comanda de la anumiti papusari pt a arde terenurile mamaligarilor, mai ales ca asta e trendul peste tot in Lume, iar explicatia pt cretini este vesnica incalzire globala! Bineinteles ca nu vor pati absolut nimic, ba din contra, slugoii damboviteni ii considera deja eroi si probabil ii vor si decora, caci nu-i asa, ”ne apara” de Urs(hahaha)!

    Dacă aveam un ministru al mediului care sa nu bată câmpii, acesta ar fi condamnat imediat crima ecologică de la Babadag - Jurilovca.

    La fel presa slugarnică.

    Ăia au pârjolit sute de hectare iar propaganda ecologista bate câmpii cum sa ne spălăm pe dinți cu apa mai puțină. Ipocrizie criminală! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb