Guvernul Italiei a aprobat vineri noaptea un decret care va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene începând cu data de 3 iunie, transmit Reuters şi dpa.
Decretul a fost propus de către premierul Giuseppe Conte şi ministrul sănătăţii Roberto Speranza.
Tot din 3 iunie, guvernul de la Roma va permite deplasările în mod liber în interiorul Italiei. Deşi unele regiuni au dorit o revenire mai rapidă la regimul normal, premierul Conte a insistat pe o ridicare progresivă a restricţiilor pentru a preveni un al doilea val de infectări cu noul coronavirus.
Peste 31.600 de italieni au decedat din cauza COVID-19 începând cu data de 21 februarie, bilanţ care plasează Italia pe poziţia a treia în lume, după SUA şi Regatul Unit.
Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Italia a fost prima ţară europeană care a impus restricţii la nivel naţional, în luna martie. Într-o primă etapă, unele măsuri au fost relaxate începând cu 4 mai, atunci când a permis redeschiderea parcurilor şi a fabricilor.
La 18 mai urmează să fie redeschise magazinele, zi din care sunt permise şi deplasările în interiorul regiunilor.
Interdicţia asupra călătoriilor între regiunile Italiei şi asupra celor internaţionale rămâne în vigoare până la 2 iunie, când se marchează Ziua Republicii. Toate restricţiile de călătorie vor fi ridicate pe 3 iunie, executivul italian sperând să poată salva cel puţin o parte a sezonului turistic.
1. viitorul proxim - incluzand Italia
(mesaj trimis de Vali în data de 16.05.2020, 14:42)
Suedia, Italia si UK - primele tari de chipati in masa in intervalul 2021-2025.
2025 va fi anul cand se va dori internationalizarea acestei "solutii".
Din Romania se naste cel ce se opune national si mondial si salveaza umanitatea de la luarea in stapanire de catre o mana de maniaci sinistri.
Romania va straluci in Lume prin superioritate, umanitate si libertate devenind un exceptional model de urmat de catre alte tari (desi nici un tembel de acum nu poate intelege ca Romania va fi urmata de alte tari, NU INVERS... asa e moda acum - sa vezi Romania ca cel mult pe locul 2, niciodata prima si Fruntea Lumii... niste tembeli involuati ! ).
Veti vedea. E o chestiune de ani, o sa traiti si o sa vedeti.
p.s. Romanii care lucreaza in afara sa foloseasca 2020-2021 pentru intoarcerea de tot in Romania, dupa 2021 NU VETI MAI PUTEA REVENI ! Cresc sansele apoi sa nu mai puteti reveni!
Faceti alegerea buna si reveniti acasa! Afara e moarte si sclavie , in Romania traieste in continuare libertatea inteleasa in sens clasic. Ascultati-ma sau puteti sa va pierdeti si sa muriti din partea mea! Neascultarea aduce moarte.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.05.2020, 09:16)
Oare vom avea in Europa un al doilea val de pandemie din octombrie,mult mai puternic decat primul,la fel cum s-a intamplat cu pandemia de gripa spaniola? Sunt de acord ca trebuie sa deschidem economiile tarilor,dar vad deja ca in Europa noastra exista multa iresponsabilitate si ignoranta si subestimam pericolul! Sper sa nu platim scump,cu milioane de morti in iarna care va veni,aceasta atitudine iresponsabila!
2.1. cateva idei (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Vali în data de 17.05.2020, 14:47)
acest virus (si urmatoarele sale tulpine pentru ca evolueaza extrem de rapid) se va manifesta pana in sem.2/2023 - sem.1/2024 in valuri suprapuse cu gripa clasica (toamna-iarna si iarna-primavara).
economia trebuie rapid sa se adapteze lucrand concomitent cand in online, pe internet la distanta (si infrastructura IT a Romaniei permite asta) cand fata in fata (mod normal de functionare a economiei - ce am trait pana acum).
Dupa aceea in 2023 (final) sau 2024 (la inceput) trece de la sine si din senin, nu in urma unui vaccin.
Revine mai apoi in septembrie sau octombrie 2029 si atunci , la fel in valuri succesive cicloidale (ca gripa comuna) si dureaza pana in 2032-2036 cu un varf major de infectari dar mai ales de decese in 2030 - 2032.
Sfat pentru Romania: in fabrici si uzine sa se tehnologizeze maximum din ce se poate tehnologiza. Productia industriala sa existe dar sa se faca de la distanta (remote). Cu serviciile (majoritatea nu toate) e mai usor decat cu productia de bunuri - pot sa fie mai usor trecute in online.
Companiile romanesti sa accelereze la maximum vizibilitatea si continuitatea afacerii in online.
Economia Romaniei trece chiar acum la a 4-a faza a industrializarii - economia digitalizata, in online.
Telemunca (remote working) va dainui in detrimentul muncii clasice (si aici din nou Romania are un imens avantaj fata de alte tari)