ITALIA Plan integrat pentru sprijinirea activităţilor din turism

G.M.
Ziarul BURSA #Internaţional #Turism / 10 septembrie 2021

Plan integrat pentru sprijinirea activităţilor din turism

Răspândirea Covid-19 şi măsurile restrictive introduse la nivel global, european şi naţional s-au resimţit din plin asupra turismului din Italia, un sector de activitate a cărui contribuţie de 230 miliarde euro reprezintă 13% din Produsul Intern Brut al ţării respective, sector în care este angajată 15% din forţa de muncă din Peninsulă, se arată în materialul prezentat de reprezentanţii "Confederazione Nazionale dell'Artigianato e della Piccola e Media Impresa", care au participat la dezbaterea organizată de Comitetul Economic şi Social European în insula Rhodos, Grecia.

În ianuarie 2020, înainte de debutul pandemiei, Italia a înregistrat cu 500.000 de sosiri mai mult decât în ianuarie 2019, se arată în documentul respectiv. La sfârşitul anului 2020, comparativ cu 2019, a fost înregistrată o scădere de 74,6% la numărul sosirilor în facilităţile de cazare şi de 70,3% în privinţa numărului de înnoptări ale turiştilor străini şi interni. Practic, după ianuarie 2020 a fost stopată tendinţa de creştere a fluxurilor turistice interne şi externe începută în 2015. Recuperarea treptată a fluxurilor turistice interne, care a început în iunie 2020, a durat din păcate până în în luna august a anului trecut, şi a fost fost întreruptă începând din septembrie până în luna aprilie 2021, când au fost introduse primele măsuri pentru reluarea activităţilor economice şi sociale, facilitate de creşterea planului de vaccinare şi de introducerea Green Pass.

Antreprenorii din Italia arată că sezonul estival 2021 a consemnat cifre importante pentru turismul intern, mai ales cu privire la sejururile pe mare (în diferite destinaţii maritime), la munte sau în zona lacurilor, cifre care au depăşit procentele înregistrate în sezonul pre-estival din 2019.

"Pentru a recupera pieţele turistice, în special cele internaţionale, este necesar să se instituie o fază de guvernanţă permanentă a turismului care să poată monitoriza toate fazele procesului de relansare a turismului în Italia, pentru a împărtăşi strategii cu companiile. De asemenea este nevoie de implementarea unui plan de sprijin pentru activităţi comerciale şi productive, cu o atenţie deosebită la meşteşuguri, lanţul scurt de aprovizionare, pentru a spori turismul prin revitalizarea zonelor interne, facilitându-le conexiunile cu destinaţii cu o vocaţie turistică mai mare. Este vorba despre un plan de dezvoltare care ia în considerare finalizarea reţelelor de mobilitate turistică pentru a reduce decalajul legăturilor dintre centrul, nordul şi sudul Italiei, inclusiv în insule. Prin urmare, autorităţile italiene îşi propun să adapteze infrastructura necesităţilor de mobilitate turistică şi să facă astfel mai accesibile destinaţiile turistice din Peninsulă. Astfel investiţiile vor viza conexiunea reţelelor de autostrăzi cu cele de cale ferată, cu aeroporturi turistice şi cu logistica intermodală pentru oraşele ce găzduiesc marile muzee, pentru punerea în valoare a obiectivelor culturale şi destinaţiilor turistice", se arată în materialul citat.

Antreprenorii mai susţin că e nevoie de generalizarea conceptului "Made in Italy" ca pârghie de dezvoltare, pentru îmbunătăţirea şi promovarea industriei culturale şi turistice, generalizare ce poate fi susţinută prin instrumente financiare pentru o mai mare competitivitate a companiilor din Peninsulă pe pieţele internaţionale.

La toate aceste obiective de mai sus, reprezentanţii din sectorul turistic italian mai adaugă realizarea unei singure platforme care să preia întregul flux de informaţii privind promovarea ofertelor turistice, marca italiană şi marca turistică a UE printr-un ecosistem digital integrat şi interconectat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb