IULIAN MATACHE:  "Prima cursă Tarom după modernizarea aeroportului Suceava, în 12 noiembrie"

Andrei Stan
Companii / 10 octombrie 2015

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat astăzi pe Aeroportul Suceava, unde a vizitat stadiul lucrărilor de modernizare, că prima cursă Tarom va ateriza în 12 noiembrie, considerând că este normal ca redeschiderea traficului aerian să fie făcută de compania naţională, transmit surse din presă.

Matache a spus, într-o conferinţă de presă, că modernizarea aeroportului va fi terminată la sfârşitul lunii octombrie, iar în 12 noiembrie va ateriza prima cursă Tarom pe noul aeroport.

Acesta a menţionat că este normal să vină pe aeroport compania naţională Tarom şi să redeschidă în acel moment traficul curent pe aeroportul Suceava.

"Pe urmă, vom avea curse regulate între Bucureşti şi Suceava", a spus ministrul.

El a precizat că aeroportul sucevean deserveşte judeţele Suceava şi Botoşani şi are potenţial de atragere pe alte câteva judeţe din jur şi Ucraina.

Ministrul Transporturilor, care a vizitat astăzi lucrările de modernizare, dar şi spaţiul unde va fi amenajat al doilea terminal al aeroportului, a spus că este mulţumit de lucrările executate. El a declarat că Romatsa mai are de montat echipamentele necesare, ceea ce se va realiza în perioada următoare, iar sistemul ILS va fi montat de în următoarele două luni.

Matache a remarcat că în reconstrucţia aerogării a fost folosit mult lemn împreună cu betonul şi sticla.

"Iată că reuşim ca lemnul să nu-l mai cărăm la Constanţa şi să plece din ţară şi să reuşim să-l folosim şi aici. Am văzut în Suceava multe construcţii la care se foloseşte lemnul, ceea ce e excepţional pentru România şi pentru judeţul dumneavoastră", a spus Matache.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că aeroportul Suceava va fi redeschis în 25 octombrie, iar în 27 octombrie va veni prima cursă privată la Suceava.

"Practic, aeroportul poate fi operat din 25 octombrie", a spus Nechifor, care a menţionat că primele contracte cu companii care vor oferi curse externe vor putea fi semnate după adoptarea de Consiliul Judeţean, în şedinţa de la sfârşitul lunii, a noului plan tarifar.

Ministrul Transporturilor a subliniat că este important că va fi redeschis traficului Aeroportul Suceava. El a spus că Romatsa va urma să monteze ILS în două luni după care urmează să fie calibrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb