IULIANA TASIE, VICEPREŞEDINTE OPTBR, DIRECTORUL GENERAL AL ANA HOTELS EUROPA EFORIE NORD "Pandemia a redus media de vârstă a turiştilor din sectorul balnear"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 10 mai 2022

"Pandemia a redus media de vârstă a turiştilor din sectorul balnear"

Iuliana Tasie: "Industria balneară este pe un mare val, dar statul trebuie să promoveze facilităţile din domeniu, by default" Dispariţia rezervărilor prin early booking în favoarea celor last minute, pe fondul potenţialei crize provocate de război - marea problemă a pieţei hoteliere, susţine Iuliana Tasie

Industria balneară se află pe un mare val şi are un potenţial imens de dezvoltare, a subliniat, la finalul săptămânii trecute, Iuliana Tasie, vicepreşedinte al Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi directorul general al Ana Hotels Europa Eforie Nord, în cadrul unei întâlniri cu presa. Domnia sa a explicat: "La început, pachetele medicale erau preponderente, apoi piaţa Spa din ţara noastră s-a dezvoltat, au apărut tratamentele holistice, a fost lărgită gama de masaje, elementele marine etc. Mentalitatea generală se îndreaptă către serviciile de tip wellness, astfel încât, în ultimii doi ani, a scăzut foarte mult media de vârstă care apelează la acest sector, ajungând la plaja cuprinsă între 35 şi 50 de ani. Pandemia a adus clienţi tineri în domeniul balnear, pe care încercăm să-i fidelizăm. Ne vom dezvolta ca produs, ne-am menţinut calitatea şi suntem atenţi la profilul consumatorului, adaptându-ne imediat şi chiar în timpul sezonului cerinţelor din piaţă".

Printre noile cerinţe din piaţă se numără, conform doamnei Tasie, cele care vizează locaţiile ecofriendly - de exemplu, turiştii întreabă dacă există staţii de încărcare pentru maşinile electrice -, meniurile healty etc. "Diversificarea preparatelor reprezintă o mare provocare pentru noi, întrucât avem clienţi de business, individuali şi pe cei cu afecţiuni", a menţionat Iuliana Tasie.

Reprezentantul industriei balneo ne-a spus că piaţa de profil este foarte complexă, pentru că include şi tratamentele specifice care se fac la centrele din oraş. Înainte de pandemie, piaţa balneară se ridica la 350 de milioane de euro, însă în pandemie aceasta a scăzut cu circa 60%, ne-a precizat doamna Tasie.

Sursa citată a mai spus: "Avem nevoie de susţinere şi de aprobări din trei părţi - dinspre Ministerul Turismului, din partea Ministerului Sănătăţii şi de la medici. La Ministerul Turismului, sectorul balnear este privit ca o prioritate, acum. By default, statul trebuie să considere că este nevoie de valorizarea facilităţilor dn idustrie. Există şi o strategie de dezvoltare a turismului balnear".

În general, destinaţiile turistice din România suferă foarte mult din cauză că nu sunt promovate, subliniază domnia sa, adăugând că, în prezent, marea problemă a pieţei hoteliere este teama de criza economică ce se anunţă, în contextul războiului din regiune: "Turiştii nu-şi mai rezervă de acum pentru la vară vacanţe, de teamă că nu vor mai avea resurse financiare să-şi efectueze zilele de concediu. Din punct de vedere operaţional, este o mare problemă faptul că turiştii nu-şi mai fac rezervările din timp, practic nu mai exista early booking, ci doar last minute şi ne trezim cu cereri pentru 60 de camere de pe o zi pe alta, cum s-a întâmplat zilele trecute. Aceasta este o adevărată provocare pentru industrie".

Printre turiştii care veneau la hotelul Ana Hotels Europa din Eforie Nord erau foarte mulţi străini din diferite ţări ale lumii, în timp ce românii foarte greu află de activităţile de aici, subliniază sursa citată, evidenţiind că ponderea străinilor în totalul clienţilor hotelului a fost de circa 40% înainte de pandemie, iar acum aceasta a scăzut foarte mult.

După lockdown-ul de la începutul lui 2020, centrul Spa din cadrul hotelului Europa a fost deschis în iunie şi reînchis în luna octombrie a aceluiaşi an, urmând să fie redeschis în aprilie 2021, anul trecut fiind unul extraordinar din mai multe puncte de vedere, atât pozitive, cât şi negative, a explicat doamna Tasie. Conform acesteia, anul trecut, media gradului de ocupare în cele şase luni operaţionale a fost de 52%: "De la noi nicio persoană nu a plecat cu vreo boală. Pentru ca procedurile din interiorul Spa să poată fi deschise, am obţinut aprobări pe partea epidemiologică, ne-am redus capacitatea de funcţionare cu circa 20% şi am operat". În 2021, cifra de afaceri a hotelului s-a ridicat la nivelul a 95% din valoarea celei realizate în 2019, iar pentru acest an reprezentanţii Europa Eforie Nord şi-au propus o creştere de 28% a vânzărilor, faţă de anul trecut. "Vom recupera pierderile înregistrate, din serviciile prestate în segmentul de evenimente, care nu au avut loc în ultimii doi ani, şi din cele efectuate în extra sezon pe zona de Spa".

În următorii ani, Ana Hotels Europa din Eforie Nord va intra într-un proces de renovare, astfel încât, până în 2024-2025, hotelul va putea oferi un nou standard de relaxare.

Hotelul are circa 450 de clienţi anual şi în jur de 200 de angajaţi, care nu sunt suficienţi pentru serviciile prestate în cadrul unităţii hoteliere, a menţionat aceasta, adăugând: "O problemă mare este calitatea angajaţilor, care migrează continuu. Unitatea hotelieră va angaja personal de altă naţionalitate".

Clienţii care solicită tratamente Spa în cadrul Ana Hotels Europa Eforie Nord sunt în proporţie de 70% cazaţi aici şi 30% din afara unităţii hoteliere, iarna venind mai mult persoane din zonă şi localnici.

Printre altele, sursa citată a precizat că noutatea anului 2021 a fost că centrul Spa nu a mai fost închis în afara sezonului. În noul meniu, au fost extinse serviciile balneare, zona de wellness, tipurile de masaj, au fost introduse diverse beneficii şi produse organice, Ana Hotels Europa fiind primul hotel din România care utilizează produsele Ananne, 100% organice.

Linia elveţiană de produse de îngrijire pentru faţă şi corp Ananne a fost creată de dr. Urs Pohlman, medic practician focusat pe neurologie, imunologie şi medicina holistică, cu o abordare integrativă a vindecării. Acestea sunt 100% vegane, nu conţin nicio substanţă de origine animală, nu au fost testate pe animale, fiind 100% naturale, fără substanţe sintetice, microplastic, silicon, glicerină sintetică, uleiuri minerale, săruri de aluminiu, parabeni, alcool etc. Recipientele sunt 100% reciclabile.

Ana Hotels Europa dispune de 221 camere, toate cu vedere spre mare, o piscină cu apă dulce şi una cu apă sărată din lacul Techirghiol şi este înconjurat de o grădină şi de loc de joacă pentru copii. Centrul de conferinţe de la Ana Hotels Europa, cu o suprafaţă de 900 mp, dispune de şapte săli modulare cu lumină naturală, în care pot fi organizate evenimente private sau corporate cu până la 500 de participanţi.

Terapiile cu apă sărată au numeroase beneficii pentru sănătate, acestea având capacitatea de a trata foarte multe afecţiuni, precum:

- reumatismul degenerativ: spondiloze, discopatii vertebrale, necroze osoase aseptice;

- reumatismul inflamator: spondilită anchilozantă, artrită psoriazică, artrită reactivă, artrită gutoasă, condrocalcinoză, poliartrită;

- reumatoida (efect antiinflamator şi regenerant la nivelul sistemului locomotor), scolioza, cifoza;

- afecţiunile dermatologice: eczeme, psoriasis, prurit, dermatită keratotică (ameliorarea unor afecţiuni ale pielii);

- afecţiunile respiratorii (prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii ca rino-faringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronşic, bronşită cronică ori fibroză pulmonară);

- bolile ginecologice (tratament natural pentru reechilibrarea hormonală feminină şi tratarea infertilităţii);

- afecţiunile posttraumatice (contuzii, entorse, luxaţii, fracturi, leziuni de ligamente, întinderi musculare, atrofii musculare);

- bolile vasculare.

Apa sărată este contraindicată persoanelor care prezintă afecţiuni cronice, femeilor însărcinate, celor care au probleme cu tensiunea.

-----------------------

Pachetele oferite de Ana Hotels Europa din Eforie Nord sunt variate.

Printre acestea se numără:

Pachet RelaxMix:

- 4 nopti cu mic dejun inclus;

- 3 terapii/zi dintre:

✓ 2 x Masaj cu nămol

✓ 2 x Masaj terapeutic cu uleiuri esenţiale

✓ 2 x Duş subacval

✓ 2 x Împachetare cu nămol

✓ 2 x Baie salină cu plante

✓ 1 x Duş masaj Vichy

✓ 1 x Hidromasaj

Preţ - de la 299 euro/persoană

Pachet Speed Balneo:

- 4 nopţi cu mic dejun inclus;

- Consultaţie medicală;

- 4 terapii/zi dintre:

✓ Terapii nămol (baie cu nămol, masaj cu nămol, împachetare cu nămol)

✓ Hidro terapii (Duş subacval, duş masaj Vichy, hidromasaj)

✓ Laser

✓ Ultrasunet

✓ Băi galvanice

✓ Kinetoterapie

✓ Hidrokinetoterapie

Preţ pachet - de la 399 euro/persoană

-----------------------

Centrul Ana Aslan Health Spa dispune de o piscină cu apă sărată din Lacul Techirghiol încălzită - singura de acest gen de pe litoral

Aflat la parterul hotelului Europa din Eforie Nord, renumitul centru Ana Aslan Health Spa utilizează în cadrul terapiilor apa sărată din lacul Techirghiol şi îmbină terapii de eliminare a stresului, tratamente balneare de vindecare şi ritualuri antice de relaxare cu proceduri de întinerire şi de tonifiere corporală de ultimă generaţie.

Cu o suprafaţă de 1800 mp şi 36 de cabinete de terapii individuale, centrul se distinge prin abordarea holistică a oaspetilor săi, asociind domeniul vast al tratamentelor de recuperare cu cel de wellness şi înfrumuseţare. Factorii de cură se regăsesc într-o varietate impresionantă de terapii: masaje (cu nămol, duşuri masaj Vichy, masaje diverse cu uleiuri esenţiale), împachetări cu nămol şi parafină, băi cu nămol, băi cu plante, duşuri subacvale, hidromasaje, terapii cu curenţi de joasă, medie şi înaltă frecvenţă, ultrasunete, băi galvanice, aerosoli, tratamente cu câmp magnetic de joasă frecvenţă, terapii laser, kinetoterapie în apa sărată a piscinei încălzită la 32 C sau în sălile de recuperare şi fitness. Zona Aqua Salty Delight reprezintă o atracţie importantă, prin piscina cu apă sărată din Lacul Techirghiol încălzită (singura de acest gen în peisajul Spa-urilor medicale de pe litoral), Jacuzzi, două saune, fântână de gheaţă. În vara anului 2018, în exteriorul Spa-ului a fost inaugurată Techirghiol Pool, o bază modernă de patru stele, destinată tratamentelor cu nămol rece în aer liber (tradiţionalele băi reci sau oncţiuni cu nămol). Într-o ambianţă calmă şi relaxantă, oaspeţii beneficiază de spaţii special amenajate pentru aplicarea nămolului, căzi pentru îndepărtarea nămolului în apa sărată, pături pentru masaje cu nămol şi o zonă elegantă pentru băi de soare şi relaxare în jurul piscinei de 136 mp.

Cele mai bune luni pentru tratamentul belneo sunt martie, aprilie si noiembrie, conform reprezentanţilor hotelului, care adaugă faptul că la Ana Hotels Europa merg şi turişti care se cazează şi se tratează aici de 10-12 ani.

-----------------------

Supranumit şi "Aurul Negru", nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol are beneficii miraculoase pentru sănătate. Acesta este compus din substanţe formate în mod natural, în urma unor procese geologice. Dr. Mihaela Cucu, Directorul medical al Ana Aslan Health Spa, subliniază: "Recunoscută încă de pe vremea romanilor, peloidoterapia sau terapia cu peloide sau nămoluri este plurifactorială şi acţionează prin mecanisme complexe. Efectele benefice apar imediat, cât şi în timp, prin modificarea capacităţii adaptive generale a organismului. Acestea acţionează la nivelul aparatului cardio-vascular, la nivelul sistemului nervos central şi vegetativ, imunologic şi endocrin".

Nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol are următoarele beneficii:

- Detoxifiază şi exfoliază pielea;

- Purifică şi hidratează pielea;

- Alină durerile de spate şi pe cele articulare;

- Reduce contracturile musculare;

- Stimulează circulaţia periferică;

- Elimină celulita inestetică;

- Ameliorează problemele reumatice;

- Ameliorează problemele dermatologice.

Nămolul de Techirghiol se numără printre cele mai bune tipuri de nămol din Europa, fiind premiat la Paris, în anul 1924, cu medalia de aur. Terapiile cu nămol au mai mult succes dacă sunt combinate cu apa sărată din lacul Techirghiol. Pachetele de terapii sunt recomandate şi persoanelor cu vârste cuprinse între 35 - 45 ani.

Anul trecut, centrul Ana Aslan Health SPA a avut un contract pentru 120 de tone de nămol, pe care l-a depăşit, conform surselor citate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb