Iuliu Winkler: Economia bihoreană este în plină expansiune

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 21 septembrie 2007

Iuliu Winkler: Economia bihoreană este în plină expansiune

Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Iuliu Winkler, a participat, ieri, la Oradea, la deschiderea Târgului General Internaţional de bunuri de larg consum - VARADINUM EXPO 2007 apreciind că acesta se constituie într-o manifestare care va avea efect favorabil pentru îmbunătăţirea balanţei comerciale a Bihorului, remarcând că economia acestui judeţ este una dinamincă, lucru care se reflectă şi în locul şapte pe care îl deţine în topul judeţelor cu un volum semnificativ al comerţului exterior. În cadrul unei conferinţe de presă, Iuliu Winkler a vorbit despre priorităţile Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, punând un accent deosebit pe preocuparea acestuia cu privire la gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, vor fi disponibile fonduri structurale destinate creşterii economice, iar din acestea peste 380 de milioane de euro sunt direcţionate, pentru următorii şapte ani, proiectelor care vizează dezvoltarea societăţii informaţionale şi creşterii competitive a companiilor din domeniu.

Ministrul comunicaţiilor a mai vorbit despre proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", prin intermediul căruia 11 comunităţi din judeţul Bihor vor fi conectate la Internet Broadband, suma care va fi investită ridicându-se la 880.000 de dolari. El a spus că, potrivit asigurărilor primite din partea consorţiilor care instalează Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale, toate cele 11 comunităţi bihorene vor fi conectate la Internet Broadband până pe 10 decembrie.

Iuliu Winkler a mai anunţat că Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei va continua proiectul "Hotspot în zone publice pentru furnizarea de servicii Internet către populaţie", precizând că în acest sens au fost adresate invitaţii primăriilor din Oradea şi Sânmartin - Băile Felix.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb