Iulius a inaugurat Palas Campus Iaşi, investiţie de peste 120 milioane de euro

I.A.
Companii #Construcţii / 25 aprilie 2023

Iulius a inaugurat Palas Campus Iaşi, investiţie de peste 120 milioane de euro

Compania Iulius a inaugurat astăzi al doilea proiect amplu de regenerare urbană pe care l-a realizat în Iaşi, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Palas Campus este o clădire de birouri din România, având o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp, care a presupus o infuzie de capital de peste 120 milioane de euro. Clădirea office este situată în zona Sf. Andrei şi pune în valoare o parte a oraşului care, deşi centrală, nu a beneficiat până acum de investiţii semnificative. Până acum, compania Iulius a realizat la Iaşi cinci proiecte de real estate, care totalizează 130.000 mp de spaţii office şi 105.000 mp retail, pentru care a alocat jumătate de miliard de euro (Palas Iaşi, Palas Campus, Iulius Mall Iaşi, Family Market Miroslava şi Family Market Bucium).

Iulian Dascălu, Preşedintele companiei Iulius: "Am început Palas Campus când ne confruntam deja cu provocările pandemiei, într-o piaţă office în expectativă. Acum, ne primim partenerii în noua clădire, pe cele 13 companii de renume mondial, cu birouri dedicate pentru peste 5.000 de talente locale din industria creativă şi automotive, ce realizează de aici programare cu impact în viitorul business-urilor, siguranţei şi calităţii vieţii în general. Este un proiect atractiv, inedit din mai multe perspective, cu o misiune orientată spre dezvoltarea şi susţinerea oraşului, o atenţie accentuată acordată sustenabilităţii şi cu premiere la nivel naţional atinse pe această direcţie. Un proiect care a adus la Iaşi primele sedii din regiune ale unor companii puternice şi a susţinut dezvoltarea celor care sunt deja prezente în polul regional de business crescut, în ultimul deceniu, la Palas Iaşi".

Palas Campus este o continuare a primului proiect mixed-use de regenerare urbană din România - Palas Iaşi-, din imediata vecinătate, beneficiind de multiplele funcţiuni ale ansamblului. O investiţie de peste 320 milioane de euro, Palas Iaşi înseamnă o comunitate de business regională, cu 7 clădiri de birouri clasa A (75.000 mp - 60 de companii, 9.000 angajaţi); principala destinaţie de shopping şi entertainment din nord-estul ţării (63.000 mp - 270 de branduri, servicii, restaurante şi cafenele concept); o grădină urbană de 5 hectare, care găzduieşte zeci de evenimente anual şi facilităţi de petrecere a timpului liber.

În total, hub-ul de business dezvoltat în centrul Iaşului de compania Iulius, în Palas Campus şi Palas Iaşi, integrează 8 clădiri şi 130.000 mp de birouri clasa A, care găzduiesc peste 70 de companii din cele mai dinamice şi creative sectoare, sporind atractivitatea Iaşului şi poziţia sa de lider regional în domeniul tehnologiei şi inovaţiei.

La Palas Campus şi-au stabilit sediul 13 companii, din SUA, Germania, Franţa, Norvegia, Elveţia şi România, unele cu primul lor birou din regiune, fiind atrase de infrastructura office modernă şi de oferta generoasă a centrului universitar în materie de forţă de muncă.

În 2005, Amazon şi-a deschis în România, la Iaşi, centrul dedicat pentru cercetare şi dezvoltare, primul de acest fel din Europa de Est. Amazon este prezent în ansamblul Palas din anul 2010, iar acum îşi reuneşte angajaţii din oraş sub un singur acoperiş.

Cristian Josan, Managerul General al Amazon Development Center Romania: "Noul sediu va constitui un centru de inovaţie pentru peste 2.000 de colegi care inventează noi tehnologii interesante în materie de cloud computing, machine learning, information security şi data analysis. Acest campus ultramodern ne va asigura la Iaşi un cămin extraordinar şi reprezintă un nou moment marcant pentru angajamentul nostru faţă de România."

5.000 de oameni lucrează în Palas Campus.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. DA, VIN UCRAINENII ! DA, SĂRĂCIE DE MOLDOVA combinată cu HOȚIE DE UCRAINA ! BRAVO IULIUS ! ... PE TERMEN ... SCURT ȘI FOARTE SCURT ! ... DAR MERITĂ INVESTIȚIA . RĂMÂNE LA FEDERAȚIA RUSĂ ! ...

    1. Unii ar trebui sa fie pe pastile ... si nu sunt.. :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb